bezár
 

art&design

2012. 10. 01.
Vörösborfesztivál Villányban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Neves pincészetek, pálinkaházak és kézművesek is kínálják termékeiket a Villányi Vörösborfesztiválon, amely pénteken veszi kezdetét a baranyai kisvárosban.
 Béni Gábor főszervező hétfőn az MTI-nek elmondta: az immár két évtizede, hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó esemény résztvevőit ezúttal huszonöt borászat, hat pálinkaház és negyven kézműves mellett a helyszínre kitelepülő vendéglősök is várják.

    Borokat a belvárosban felállított standoknál és a pincéknél egyaránt lehet kóstolni. A gazdák amellett, hogy az elmúlt egy-két évben készült primőr vagy a nagy évjáratú, különleges boraikat ajánlják, már az idei rozéjukból is töltenek az érdeklődők poharába.

    A fő látványosságnak a szombati szüreti felvonulás ígérkezik, de lesz borrendi avatás, hordócsapolás, veteránautó-kiállítás, gyerekműsor, tűzijáték és utcabál is.

    Béni Gábor kitért arra, hogy a fesztivál három napján számos helyi művészeti együttes és országosan ismert előadó lép fel Villányban. Koncertet ad a Benkó Dixieland Band, Vastag Csaba, a Vivat Bacchus, Tóth Vera, Király Linda és Király Viktor.

    Mivel az előrejelzések szerint a hétvégén még kellemes idő várható, a szervezők több mint tízezer vendégre számítanak. Aki a fesztiválhoz kapcsolódóan szállást szeretne, annak érdemes a Pécs és Harkány közötti vendéglátóknál is érdeklődnie, a szabad villányi szobák nagy részét ugyanis már lefoglalták.

    Béni Gábor megjegyezte, hogy a rendezők kedvező előjelekkel láttak hozzá a vörösborfesztivál előkészületeihez. Előző programjuk, a szeptember 21. és 30. között, a baranyai megyeszékhely főterén tartott Első Pécsi Pezsgő Borfesztivál becsléseik szerint ugyanis mintegy százezer látogatót vonzott.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad

Más művészeti ágakról

Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára
színház

A végtelenből kihasítva A végtelenből kihasítva
Évadvisszatekintő: Hegymegi Máté Woyzeckje a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés