bezár
 

art&design

2012. 10. 01.
Tovább maradnak Munkácsy alkotásai Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hatalmas az érdeklődés a szegedi Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-kiállítása iránt, ezért a napokban született döntés szerint Munkácsy Mihály remekművei december közepéig megtekinthetők - közölte a múzeum sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.
 Medgyesi Konstantin elmondta: a hétvégeken alig lehet mozdulni a kiállítótermekben, ezért folyamatos egyeztetések és tárgyalások folytak a múzeum, Pákh Imre és a Munkácsy Alapítvány között a tárlat meghosszabbításáról.    

Az egyeztetéseket siker koronázta: Pákh Imrének és a Munkácsy Alapítványnak köszönhetően két hónappal tovább, egészen december 16-ig látható a tárlat a Kultúrpalotában.
   
Az alkotások mindegyike itt marad, egy kivétellel: szerződésbeli kötelezettségek miatt a Golgotát csak november 11-ig láthatják az érdeklődők a Tisza-parti városban. A monumentális méretű alkotást november 12-én szállítják el, a Móra-múzeum azonban igyekszik majd kárpótolni a látogatókat.
   
A Móra Ferenc Múzeumban látható Aranyecset – Munkácsy Szegeden című kiállításon az egyik leghíresebb magyar festő mintegy félszáz alkotását láthatja a közönség. A már hétfőnként is nyitva tartó tárlatot csaknem 30 ezren tekintették meg az elmúlt hónapokban, a hosszabbított nyitva tartás és az ingyenes tárlatvezetések pedig nagy tömegeket vonzanak. 

A kiállításon többek között bemutatják az Ásító inast és a Golgotát, valamint két olyan festményt is - az 1882-ben festett Olvasó nőt és a 1888-89-ben készített Hímző leányt -, amelyet még soha nem állítottak ki Magyarországon.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés