bezár
 

art&design

2012. 10. 03.
Festmények és textilek közös kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Regős Anna és Regős István művészházaspár 15 textilképet és 25 festményt mutat be péntektől a Budapest Történeti Múzeumhoz tartozó Budapest Galériában.
"Tárlatunknak nincs időhöz kötött apropója, egy-két éve várunk egy közös kiállításra, amelyre munkában és lélekben is készültünk" - mondta az MTI-nek Regős Anna textilművész, akinek új, idén készült munkái mellett az elmúlt két-három évben alkotott fémtextiljei is láthatók lesznek a tárlaton. Az érdeklődők megtekinthetik többek között a számítógép-alkatrészekből készült Computer-kárpitjait.
   
A textilművész elmondta, hogy mintakárpitjaihoz hol hajtogatott, szegecselt lenvásznat, hol bronz és rézszövetet használ applikált fémtárgyakkal. Legújabb munkáin a fényes plexi és a matt felületek jelennek meg.
   
"Elsődleges szempont műveim létrehozásakor a különböző - tradicionális vagy általam kitalált - minták új környezetbe helyezése. De érdekel a nagyítás problémája is" - tette hozzá.
   
Regős István festményei közül kiállítja idei munkáit és régebbi festményeit, amelyeket magán- és közgyűjteményéktől kért kölcsön. Bemutatja mások mellett a Vihar előtt, a Szecesszió és a Gengszterháború című festményeit. 
   
Wehner Tibor művészettörténész azt írta róla, hogy a festőművész rendszeresen visszatérő képtémája a (világ)város, az épületek között megnyíló utak és terek, a rajtuk futó vagy álló autók és az eredeti környezetéből kiemelt tárgyak. Művészetében a klasszikus és a modern festészet jellemzőit, a konzervatív és (neo)avantgarde törekvéseit ötvözi. Gyakran alkalmazza a kollázs, fotó applikáció és az assemblage technikáját. 
   
Regős Anna 1985-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskola szövött anyag tervező szakán. Regős István pedig 1980-ban szerzett diplomát a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán.
A művészházaspár közös tárlata december 2-ig tart nyitva.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Fischer Iván változata A Müpában
Todd Phillips: Joker
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje
irodalom

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés