bezár
 

art&design

2012. 10. 03.
Kerítéskiállítás Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarország magyar fotográfusok lencséjén keresztül, valamint Budapest FényKép címmel látható kerítéskiállítás a budapesti Múzeum körúton, a Nemzeti Múzeum kerítésén. A szabadtéri tárlat a Hungarofest Nonprofit Kft., a Magyar Fotográfusok Háza és a Magyar Nemzeti Múzeum összefogásával jött létre.
Az anyag a Nemzeti Múzeum Bródy Sándor utcai és Múzeum körúti kerítésére került - közölte a szervező Hungarofest az MTI-vel. Az alkotók között szerepel André Kertész, Robert Capa, Reismann Mariann, Korniss Péter, Benkő Imre, Szilágyi Lenke, Kudász Gábor Arion, Kovalovszky Dániel, Hangay Enikő, Simon Márk, Sopronyi Gyula, Barakonyi Szabolcs és Inkey Tibor. Az archív anyagban ezen kívül számos ismeretlen fotós művét is láthatják az érdeklődők.
   
A 45 képből álló, Budapestről, valamint Magyarországról szóló válogatást a Magyar Fotográfusok Háza állította össze a Hungarofest felkérésére. A kiállítás megrendezését a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatta.
   
Dóka Tibor Gyula, a Hungarofest Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint a méltán híres magyar fotóművészetet ki kell vinni az utcára az emberek közé, hogy szélesebb körben is hirdesse a hazai fotóművészet értékeit. 
   
Kőrösi Orsolya, a Magyar Fotográfusok Háza ügyvezető igazgatója úgy látja, a kiállítás egyszerre tartalmaz informatív és hangulati képeket Budapestről és Magyarországról. Emblematikus tájak és épületek, kevésbé ismert város- és országrészek, archív és mai felvételek egyaránt szerepelnek az összeállításban. 
   
A kiállítás grafikai munkáit Halász Gabriella, a Magyar Fotográfusok Háza munkatársa végezte, kurátorként pedig Stenczer Sára és Csizek Gabriella segített a kiállítás anyagának kiválasztásában. 
   
A szabadtéri tárlat vándorkiállításként folytatja útját. A budapesti debütálás után a tervek szerint Indiában, Delhiben, az ottani nemzeti galéria kerítésén lesz látható a Delhi International Art Festival (DIAF) keretében, majd várhatóan a 2013-as Európa Kulturális Fővárosa programban Kassán mutatják be az anyagot.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

irodalom

Történelemleckék és egyéb történetek Történelemleckék és egyéb történetek
Margó 2019 – Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve, Nádas Péter: Leni sír, Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak és Kukorelly Endre: CéCéCéPé
irodalom

Irodalmi határátlépések Irodalmi határátlépések
Margó 2019 – Borges: Tangó, Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete és kortárs kínai science fiction
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
Fischer Iván változata A Müpában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés