bezár
 

art&design

2012. 10. 04.
Paint Up! döntő szombaton a Műcsarnok homlokzatán
2012. október 6., szombat 19h, Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, 2012. október 5-14.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Paint Up! döntő szombaton a Műcsarnok homlokzatán 2012. október 6-án szombaton 19 órától, a Hősök terén a Műcsarnoknál a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kiemelt eseményeként rendezik meg a Paint Up! döntőjét. Az épületvetítés műfaját népszerűsítő, egyedülálló rendezvényen a Műcsarnok 1000 m2-es homlokzatát életre keltő animációkat láthatnak az érdeklődők.
A Paint Up! Visualpower virtuális épületfestő versenyt idén harmadik alkalommal hirdette meg a Visualpower Kft. A világon egyedülálló pályázatot animáció- és mozgókép készítőknek írták ki. A nyílt versenybe az architekturális vetítés, más néven building mapping műfajában készült, 3 perces, zenei aláfestéssel ellátott filmmel lehetett nevezni. Az "épületmozgató" animációkat ez alkalommal a Műcsarnok homlokzatára kellett megálmodniuk az alkotóknak.

Az október 6-i döntőn az előzsűrizés során kiválasztott 12 legjobb pályaművet, továbbá a műfaj nemzetközi hírű képviselője Bordos László Zsolt és alkotótársai által kifejezetten erre az alkalomra készített 3D videomapping filmet és az ehhez kapcsolódó interaktív vetítést tekinthetik meg az érdeklődők.

A kihagyhatatlan élményt ígérő rendezvényen a Műcsarnok többszöri metamorfózisát élheti át a közönség. A monumentális képsorok virtuálisan feldarabolják, táncoltatják vagy éppen mesebeli erdővé varázsolják a múzeum homlokzatát.

A külföldön is kuriózumnak számító, a building mapping vetítést népszerűsítő Paint Up! verseny lehengerlő látványával először 2010-ben találkozhattak a hazai nézők. Az azóta rendkívül népszerűvé vált, évente egy alkalommal megrendezett eseményre idén több külföldi pályamunka is érkezett, melyek közül egy török, egy olasz és egy brazil-dubai alkotás is bekerült az október 6-i döntőbe. A döntőt élőben közvetítik a http://paintup.visualpower.hu/ oldalon és a ustream.tv/visualpower csatornán.

A rendezvény ingyenes!

További információk: http://paintup.visualpower.hu/

Az október 5-14. között zajló Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál főhadiszállása a café budapEST BÁR a fesztivál mind a 10 napján várja látogatóit DJ-szettekkel, vetítésekkel, kulturális beszélgetésekkel és egy fémszobortárlattal a pezsgő életéről híres Erzsébet téren.

A café budapEST BÁR programjai a fesztivál teljes ideje alatt ingyenesen látogathatók.

www.cafebudapestfest.hu


Részletes programinformációk és jegyvásárlás:

Budapesti Fesztiválközpont Közönségszolgálat
1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 11.
+ 36 1 486 3311
jegy@fesztivalvaros.hu

Képek:
lead - MTA A tudomány, a haladás
szöveg - MTA, 2011 Paint Up! (forrás: http://www.cafebudapestfest.hu)

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés