bezár
 

art&design

2012. 10. 04.
Mayer Éva csallóközi kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az emberi érzékenység és a társadalmi kiszolgáltatottság témáit helyezi a középpontba Mayer Éva felvidéki kortárs képzőművész Transcom 2 című kiállítása, amely csütörtökön nyílik meg a dunaszerdahelyi Vermes-villában található Kortárs Magyar Galériában.
 Az október 4-től 26-ig megtekinthető tárlat főként interaktív installációkból áll amelyekben az alkotó több személyes vonatkozású témát dolgozott fel.
"A kiállítás helyszínén annak térbeli adottságainak köszönhetően az elmúlt három és fél évem munkáit tudjuk kiállítani. Alapvetően olyan grafikai installációkról, térbeli munkákról van szó, amelyek a közönség bevonásával mutatnak rá különböző társadalmi problémákra" - mondta az MTI-nek Mayer Éva. Hozzátette: a kiállításon megtekinthető művek az emberi érzékenységre és a társadalmi kiszolgáltatottságra összpontosítanak, de megjelennek tabutémák és a kisebbségi lét életérzését szemléltető alkotások is.
   
A fiatal felvidéki magyar alkotót saját bevallása szerint erősen foglalkoztatja az egyén saját önazonosságának, valamint a közösségben betöltött helyzetének meghatározása és ez tükröződik az alkotásaiban is.

Mayer Éva elmondta: a mostani kiállítást a Transcom.hu nevű tárlata előzte meg, de a kiállítás mostani anyaga részben más szemléletet láttat. Rámutatott: szlovákiai magyar művészként kihívás számára, hogy a művészet egyetemes nyelvével hogyan találja meg helyét egy másik országban. A most kiállításra kerülő - részben teljesen új alkotásai - ebben az összeállításban még nem jelentek meg korábban. 
   
Mayer Éva - a kortárs művészet experimentalizmusára jellemző módon - egyedi technikáját saját maga kísérletezte ki a fotogram, a digitális technika és a giclée nyomat vegyes alkalmazásával. Alkotásai tartalmi és formai megoldásaikat tekintve az egyén és a társadalom viszonyának problematikájával foglalkoznak, oly módon, hogy az alkotó egyéni tapasztalatait továbbgondolva és összegezve aktív részvételre és állásfoglalásra invitálják a nézőt.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés