bezár
 

art&design

2012. 10. 05.
Olimpikonok relikviái a múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar olimpiai bajnokok relikviáival bővült pénteken a Magyar Nemzeti Múzeum Ötkarikás magyarok című kiállítása Budapesten.
Vitrinbe került Drávucz Rita úszódressze, Szilágyi Áron londoni aranyat hozó vívókesztyűje, Kozák Danuta meze és Cseh László olimpián viselt úszónadrágja, Papp László ökölvívó pólója és Kozmann György nemzeti színű dedikált meze - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég pénteken az MTI-vel.
   
A relikviák a kiállítás zárása után azokhoz a sportrajongókhoz kerülnek, akik korábban a Vatera oldalán licitáltak rájuk. Az aukción befolyt több százezer forintot hátrányos helyzetű fiatalok sportolására fordítja az olimpiai árverés kedvezményezettje, a Sportalkímia Alapítvány. 
    
Az Ötkarikás magyarok című tárlaton az érdeklődők testközelből láthatják egykori és mai sportolók különleges ereklyéit. A kiállítás az olimpiai díjak, emlékérmek és kitüntetések mellett számos különleges képeslapot, kabalafigurát, fotót is bemutat, az érdeklődők pedig próbára tehetik az olimpiákkal és a magyarok sikereivel kapcsolatos tudásukat is.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés