bezár
 

art&design

2012. 10. 10.
Designed in Hungary
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar tervezőművészek munkáiból válogatott kiállításnak, valamint osztrák és magyar dizájnszakemberek tapasztalatcseréjének is helyet ad a Designed in Hungary című rendezvénysorozat, amely október 17-én kezdődik Sopronban, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében.
 A program középpontjában a több mint 60 magyar dizájner egyedi tervezésű használati tárgyait felvonultató kiállítás áll. A tárlatot Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitja meg október 19-én este 7 órakor - mondta Sommer Klaus ötletgazda az MTI-nek szerdán.
   
Tájékoztatása szerint a kiállítók között olyan tervezők alkotásai, olyan cégek termékei szerepelnek, mint Vidó Nóri, a POS1T1ON, Juhász Ádám vagy a soproni székhelyű Sixay, a Csonka Glas, Szilasi Gábor, Vágó Réka és a Lokal Wear. A kiállított munkák a szilikátkerámiától és a porcelán alkotásoktól az ékszereken, a bútorokon és a formatervezett használati tárgyakon keresztül a ruházati kiegészítőkig terjednek. A rendezvény mottója: a dizájn elérhető mindenki számára. 
   
Az október végéig látogatható kiállítást kísérőprogramok egészítik ki. A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a "REGIONET aktív" határon átnyúló gazdaságfejlesztési projekt keretében nemzetközi szakmai találkozót rendez október 19-én. Az eseményen a kreatív vállalkozásokat támogató osztrák és magyar szervezetek mutatkoznak be. A találkozó délutánján a dizájn világában jegyzett cégek képviselői ismertetik sikertörténeteiket az ötlettől a piacra jutásig. 
   
Október 19. és 21. között dizájnvásár is lesz, amelyen a hazai formakultúra kedvelői válogathatnak a kiállító tervezők munkáiból. A rendezvény - amelyet az Európai Unió is támogat - azt szeretné elősegíteni, hogy a dizájnerek új, kreatív ötletei akár határon átnyúló vállalkozói együttműködés révén valósulhassanak meg, az így létrejött alkotások sikeresek legyenek a piacon - közölte Sommer Klaus.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont
Pólya Zsombor Vonalkázás című munkájáról
art&design

Hogyan halunk meg váratlanul Hogyan halunk meg váratlanul
Mesterem, Slavko Matković*, a Bosch+Bosch csoport alapítójának emlékére
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon

Más művészeti ágakról

Peter Jackson: Akik már nem öregszenek meg
irodalom

A sellők fájdalma A sellők fájdalma
Krimírás és a nők elleni erőszak
Jennifer Lee- Chris Buck: Jégvarázs 2.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés