bezár
 

art&design

2012. 10. 13.
Galambos Tamás festőművész tárlata Keszthelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Galambos Tamás Munkácsy-díjas festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás a Magyar festészet napja (október 18.) alkalmából vasárnap Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban.
A tárlaton a festőművész nyolcvanas években készült munkáiból több mint harminc nagyméretű olajfestményt mutatnak be. A kiállított képek között lesznek látványos motívumokkal átszőtt természeti képek, bibliai, ókori történeteket feldolgozó alkotások, a napi élethez kapcsolódó történeteket, mesés elképzeléseket feldolgozó illusztrációk - mondta el Péczeli Margit, a kiállítás képzőművész kurátora az MTI-nek.

Hozzáfűzte, hogy Galambos Tamás festményeit - bár erőteljesen használja a komplementer színeket - a harmónia jellemzi. Képeiben összhangot teremt, "elvarázsló módon" kapcsolja össze a napi élet momentumait a mikrovilággal. Témái szerteágazóak, a vászonra festett alkotások "bájt", de ugyanakkor kemény iróniát is közvetítenek - fogalmazott a kurátor.

A kiállítást beszélgetéssel egybekötött tárlatvezetéssel Szepesi Attila József Attila-díjas költő nyitja meg.

Péczeli Margit felidézte: Szepesi Attila több verset is írt a képzőművészhez. Ezek közül a Lidércek és a Baglyok (Galambos Tamás bagolyképei közül egy látható lesz a tárlaton) című költemények díszes papírra írt változatát is kiállítják.

A kiállítás december 9-ig tekinthető meg a Balatoni Múzeumban.

A Magyar festészet napja Szent Lukács - az orvosok és a festők védőszentjének - napjához kapcsolódik. A kortárs festészetet bemutató rendezvénysorozat éppen tizenegy évvel ezelőtt a Duna Art Csoport kezdeményezésére jött létre.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Saját utat törni Saját utat törni
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 2. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés