bezár
 

art&design

2012. 10. 18.
Grafikák a Belvedere aukcióján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Grafikai árverést tart szombaton a Belvedere Galéria, a 110 tétel java része eredeti rajz neves 20. századi mesterektől, a sokszorosítások között pedig Salvador Dalí-, Marc Chagall-, Picasso- és Viktor Vasarely-lapokat lehet vásárolni.
A legmagasabb kikiáltás áron, 95 ezer forintért Czóbel Béla nagyméretű ceruzarajzát, Mednyánszky László Vásártér című finom akvarelljét, valamint két színes litográfiát, Dalí Lovagi tornáját és Chagall A festő című jelzett lapját kínálják. 
   
Szőnyi István Duna-parti akvarellje 80 ezer forintról indul és a hasonló helyszínen készült 1935-ös Berény Róbert-rajzért 50 ezer forinttól lehet ajánlatot tenni. Különlegesség Ámos Imre szén-papír technikájú utcarészlete, csakúgy, mint Tihanyi Lajos korai, 1919-es, még emigrációja előtt itthon rajzolt lányportréja 80-80 ezer forintért. 
    
Figyelemre méltó öt Schönberger Armand-mű a művész hagyatékából. Az akvarellekért, a tus- és szénrajzért 50 és 30 ezer forintot kérnek. Van még három különleges Vaszary János-rajz erdélyi helyszínekről, 50-50 ezer forintért, két Ferenczy Béni-rajz 22 és 16 ezer forintért, valamint egy Scheiber Hugó-szénrajz 48 ezer forintos kikiáltási áron. 
   
A Picasso-litográfiákat 22 és 65 ezer forint között indítják, míg Vasarely szitanyomatai 75 és 80 ezer forinttól licitálhatók.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
Pap Kata válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés