bezár
 

art&design

2012. 10. 18.
Megújult a debreceni Holló László-emlékház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kossuth-díjas festő születésének 125. évfordulója alkalmából csütörtökön, a festészet napján nyitotta meg kapuit Debrecenben a megújult Holló László-emlékház.
Az évfordulóra nemcsak az épületet, a festő egykori otthonát újították fel, hanem a belső tereket tematikusan rendezték be Holló László festményeiből. A megújult művészeti koncepció legfőbb célja az volt, hogy az 1970-es évek hangulatát a 21. század követelményeinek megfelelő elrendezés váltsa fel, amely a fiatalok számára is érdekessé teszi a tárlatot.
   
Ennek keretében az udvaron található villanyoszlopokra nagyméretű molinókat helyeztek, amelyeken Holló László művészete elevenedik meg, de később ezek a felületek fiatal művészek alkotásai előtt is nyitva állnak.

"Zengjen a kert és a ház a fiataloktól" - hangsúlyozták a csütörtöki megnyitón a felújításban résztvevő Medgyessy Ferenc Gimnázium oktatói, akik szeretnék, ha a jelenleg háttérbe szorult vizuális művészeti kultúra ismét fontos szerepet töltene be az oktatásban.
   
Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a megnyitón azt mondta: Holló László nem Debrecen szülötte, de ezer szállal kötődött a városhoz, személyét és művészetét mindenki magáénak érezheti.
   
Az 1887 és 1976 között élt festő műveiből szerdán életmű-kiállítás nyílt a debreceni Kölcsey Központban, ahol Holló László mintegy nyolcvan képe látható, köztük számos magángyűjteményből származó alkotás is.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjú Flesch Andrea jelmeztervezővel lehetséges utakról, pályakezdésről, tanítványokról, aktuális munkákról
Frédéric Tellier: A tűzön át
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés