bezár
 

art&design

2012. 10. 20.
Tizenkét iskola diákjait vezeti be a művészet világába a győri múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A művészetek iránti érdeklődés felkeltésére, a képzőművészeti alkotásoknak otthont adó múzeum megszerettetésére programsorozatot indított tizenkét intézmény iskolásai és óvodásai számára a győri Városi Művészeti Múzeum.
A húsz hónapig tartó projekt - amelyet uniós támogatással valósít meg a közgyűjtemény - betekintést ad a gyerekeknek a művészettörténetbe, a vizuális- és a környezetkultúrába. A foglalkozások ezen túl lehetőséget teremtenek a résztvevőknek alkotómunkára, kreatív képességeik kibontakoztatására - mondta Gergics Ágnes igazgatóhelyettes az MTI-nek. A fejlesztésbe bevont partnerintézmények pedagógiai programjukhoz illeszkedő lehetőségeket találtak a közgyűjtemény kínálatából, amely a múzeumpedagógusok szándékai szerint jól kiegészíti az iskolai, illetve az óvodai nevelést - tette hozzá a szakember.

A projekt kidolgozói szem előtt tartották az esélyegyenlőséget, a programba bevontak Győrtől távolabbi vidéki iskolákat is, amelyeknek tanulói a magas útiköltség miatt eddig egyáltalán nem vagy csak elvétve jártak a múzeumban. A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében elnyert 28 millió forintos büdzsé lehetőséget teremt az utazási költségek kifizetésére, sőt a gyerekek megvendégelésére is. A művészeti nevelési program a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatására is fókuszál, ezt jelzi, hogy együttműködnek két olyan iskolával, ahol a hátrányos helyzetű diákok aránya meghaladja a harminc százalékot.

Az élményt adó foglalkozásokkal szeretnék elérni, hogy a gyerekek megízleljék az alkotómunka örömét, és ifjúként, felnőttként rendszeres múzeumlátogatóvá váljanak - fogalmazott a célokról az igazgatóhelyettes. Ebben segítséget ad a szakembereknek a múzeumi környezet, a gyerekeket körülvevő műalkotások sokasága.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés