bezár
 

art&design

2012. 10. 20.
November 25-ig meghosszabbították az Aj Vej-vej-kiállítást
Ernst Múzeum, 1065 Budapest, Nagymező utca 8.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 25-ig meghosszabbították az Aj Vej-vej-kiállítást Mióta megnyílt az Ernst Múzeumban az Aj Vej-vej: New York 1983-1993 című kiállítás, a világhírű kínai ellenzéki művész többször is hallatott magáról.
A világsajtót nemrég járta be a hír, hogy a pekingi hatóságok visszavonják Aj Vej-vej cégének működési engedélyét. Aj Vej-vej Mo Jen (Mo Yan) 2012-es irodalmi Nobel-díja kapcsán pedig úgy fogalmazott: „sajnálatosnak” és „alig elviselhetőnek" tartja, hogy egy olyan író kapta a Nobel-díjat, aki távol marad a kínai politikai harcoktól.

Budapesten, az Ernst 100 Utcafesztiválon premier előtt vetítettük a Never Sorry című dokumentumfilmet, melynek hivatalos bemutatója csütörtökön volt a frissen megnyílt Átrium Film-Színházban, s ezt több vetítés is követi majd különböző helyszíneken.

A művészt övező érdeklődésre és a kiállítás sikerére való tekintettel Aj Vej-vej első magyarországi tárlatának nyitva tartását november 25-ig meghosszabbították az Ernst Múzeumban. A kiállítás október 23-án is látogatható. (A Műcsarnok ezen a napon zárva tart.)

Lead: Mirror, 1987 | Aj Vej-vej (Ai Weiwei); courtesy of Ai Weiwei Studionyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés