bezár
 

art&design

2012. 10. 24.
Tárlatvezetés az Alkonyon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Eleőd Ildikó és Farkas Zsófia művészettörténészek, a MODEM gyűjteménykezelői tartanak tárlatvezetést 2012. október 25-én (csütörtökön) 18:00-tól az Alkony – A figuratív festészet nemzetközi tendenciái című új kiállításon.
A tárlat máris nagyon népszerű, ami nem is csoda, hiszen Magyarországon még sohasem látott képeket gyűjt egybe, napjaink legnevesebb festőitől. A sztármezőny egyik legnagyobb alakja Neo Rauch, a világhírű Új Lipcsei Iskolához tartozó festőművész, akinek hatalmas vásznain keveredik a szürrealizmus hagyománya a pop-arttal és a szocreállal. Volt már egyéni kiállítása a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban és a müncheni Pinakothek-ben. (Néhány évvel ezelőtt Neo Rauch neve azért került be a világsajtóba, mert egy svájci árverésen a híres filmcsillag, Brad Pitt csaknem 1 millió dollárért vásárolta meg egyik képét.) Az Alkony című tárlaton is Rauch egyik festményének a legnagyobb a biztosítási értéke. A kiállítás nemzetközileg is jegyzett két magyar résztvevője Szűcs Attila és Bodoni Zsolt. A tárlatvezetés ingyenes, csak a kiállításra szóló belépőjegyet kell megváltani.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Lecsendesült figyelem Lecsendesült figyelem
Interjú Nemes Csabával külföldi sikerekről, a magyar művészetre irányuló nemzetközi érdeklődésről, illetve az azt befolyásoló tényezőkről.
Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb, Magvető, 2019.
Nagy Zoltán: Szép csendben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés