bezár
 

art&design

2012. 10. 29.
Online aukció az Ágens Fotógalériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
André Kertész, Alfons Mucha, Moholy-Nagy László és a fotográfia számos más mesterének összesen 226 képére lehet licitálni az Ágnes Fotóművészeti Galéria november 7-én induló, hatodik online aukcióján. A fotók keddtől kiállításon is megtekinthetők.
 A galéria honlapjára (www.agens90.com) hétfő estére kerül fel az árverés teljes anyaga, mellyel keddtől az Ágens Fő utca 73. szám alatti kiállítótermében is találkozhatnak az érdeklődők - közölte az MTI-vel hétfőn a galéria vezetője.
   
Patrus Sándor tapasztalatai szerint a vásárlók kedvelik az internetes aukciókat, a világhálón keresztül ráadásul szélesebb közönség érhető el, így rendszeresen érkeznek licitek külföldről is.
   
André Kertésztől több tétel is szerepel az árverésen, többek között egy Tihanyi Lajosról készített portré, illetve a híres Torzítás-sorozat egy darabja, melyből a beadónál további 27 kép elérhető - árulta el a galériavezető. Csehországból érkezett egy Magyarországon ritkaságnak számító Alfons Mucha-fotó, valamint a neves avantgárd művész, Frantisek Drtikol három munkája is.
   
Az árverés bővelkedik a nagy nevekben: nem hiányoznak az anyagból Angelo (Funk Pál), Balogh Rudolf, Eifert János, Escher Károly, Féner Tamás, Járai Rudolf, Jung Zseni, Kerny István, Kinszki Imre, Koncz Zsuzsa, Korniss Péter, Moholy-Nagy László, Molnár Edit vagy Szöllősy Kálmán felvételei sem.
   
Mint a galériavezető hangsúlyozta, a november 10-ig tartó online aukcióra a kedvező kikiáltási árak jellemzőek. A legmagasabbról (590 ezer forint) egy a Queen együttesről készült Brian Aris-felvétel indul, amelyet 1986-os budapesti koncertjük alkalmával dedikáltak a zenekar tagjai.
   
Szerepelnek a kínálatban Beethoven-, illetve Richard Wagner-portrékról az 1870-es években készült chromotípiák, amelyek 300-300 ezer forinttal kerültek a katalógusba. Archaikus technikákkal készült kortárs műveket is kínálnak az aukción: ilyenek például Velican-Patrus Dóra és Szabó Márta festővásznas képei vagy Patrus Sándor és Seres Géza fotói.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés