bezár
 

art&design

2012. 10. 30.
Múzeumpedagógia Esztergomban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Interaktív tábla, a magyar Szent Korona másfélszeres nagyítású másolata, római kori fibulákról készült másolatok és a Várhegy mozgatható makettje is megtalálható az esztergomi Balassa Bálint Múzeumban kialakított múzeumpedagógiai foglalkoztatóban, amelyet kedden adott át Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára és Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott.
 A múzeum egyik raktárát csaknem harmincmillió forintos pályázati támogatással modern, kényelmes, minden korosztályhoz igazodó foglalkoztatóteremmé alakították át. A helyiséget mobil bútorokkal rendezték be, ezért kisebb konferenciák megtartására is alkalmas.
   
Hinora Edit múzeumpedagógus az MTI-nek elmondta, hogy a múzeum foglalkozásain a környékbeli iskolákból évente több ezer diák vesz részt. Az ismeretek átadását több segédeszköz teszi élvezetessé, például a Várhegy mozgatható makettje, amelynek segítségével a gyerekek maguk építhetik fel, milyen volt a terület beépítettsége a különböző történeti korokban.

A foglalkozásokon a tanulók római és reneszánsz kori jelmezeket is felölthetnek, hogy jobban bele tudják élni magukat az adott történelmi korszakba.
   
A múzeum idén 13 féle pedagógiai foglakozást kínál az iskoláknak, többek között a római kori Esztergom leleteinek szemléletes bemutatását, a középkori város, a török megszállás, az 1848-as forradalom és a bazilika történetének ismertetését.
   
Az intézmény októberben újabb pályázatot nyert: a múzeum gyűjteményének legszebb darabjaiból látványtárat alakítanak ki 65 millió forintos támogatással. A fejlesztéssel 15-30 látogató egyidejű fogadására nyílik mód.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés