bezár
 

art&design

2008. 09. 26.
Múzeumok Őszi Fesztiválja - 110 múzeum, 700 program
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Országszerte mintegy 110 múzeum több mint 700 programmal várja a látogatókat és a szakembereket szeptember 29-től hat héten át a Múzeumok Őszi Fesztiválján; a Múzeumok Mindenkinek Program (MMP) országos rendezvénysorozatát immár harmadik alkalommal rendezik meg - mondta a fesztivált beharangozó, csütörtöki miskolci sajtótájékoztatón Schneider Márta.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára szerint a november 15-ig tartó programsorozat azokat is csábítja, akik eddig csak "kívülről szemlélték" a múzeumot, és akik így részesei lehetnek "belülről" is ennek a csodálatos világnak. Minden korosztályt várnak, de elsősorban a kisdiákokat, a középiskolásokat és természetesen a szülőket, hogy családi eseménnyé váljon a múzeumlátogatás.

Hozzátette: az elmúlt időszakban a múzeumok is igyekeztek a középpontba kerülni, őszi fesztiváljuk pedig már bizonyította létjogosultságát. Idén a hathetes programkavalkádra mintegy 150 ezer látogatót várnak, akik a kiállítások mellett részt vehetnek különleges élményt nyújtó, változatos és szórakoztatva oktató rendezvényeken, családi hétvégéken és többnapos eseményeken is.

Emlékeztetett arra, hogy a Múzeumok Őszi Fesztiválja programjain két évvel ezelőtt 49 múzeum vett részt, tavaly pedig 75. Idén már 110 múzeum szervez a nagyközönségnek szóló rendezvényeket, nyolc témakörbe csoportosítva - hangsúlyozta a szakállamtitkár, példaként említve a Pincétől a padlásig, a Játszani is engedd..., a Művészetek találkozása és az Álruhában címmel futó programokat, valamint a Múzeumok őszbúcsúztató vigasságát, amely szorosan kapcsolódik majd Márton napjához.

Káldy Mária, a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ igazgatója arról számolt be, hogy a Múzeumok Őszi Fesztiváljának központi nyitó nagyrendezvénye immár a hatodik Múzeumpedagógiai Évnyitó lesz, amelynek a házigazdája idén a fővárosi Iparművészeti Múzeum. 

A rendezvény célja egyrészt, hogy ráirányítsa a figyelmet a múzeumokra mint az oktatás egyik fontos helyszínére, másrészt, hogy bemutassa, a múzeumok a tanévhez igazodva milyen új programokkal várják a pedagógusokat és a diákcsoportokat.

Az évnyitóhoz kapcsolódó konferencián lehetőség nyílik arra is, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint a közgyűjtemények beszámoljanak a közművelődés, és a múzeumpedagógia terén végzett kutatásaik eredményéről és megismertessék legsikeresebb fejlesztéseiket.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés