bezár
 

art&design

2012. 11. 20.
Kijárat az ajándékbolton át - A street art fenegyerekének filmje Budapesten
Mélycsarnok - A Műcsarnok projektgalériája, 2012. december 8.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kijárat az ajándékbolton át - A street art fenegyerekének filmje Budapesten Banksy-t, az ismeretlen személyazonosságú alkotót ma már annak sem kell bemutatni, aki nem járatos a street art világában, hiszen a stenciles graffitisból világszerte ismert politikai aktivista lett. Exit Trough The Gift Shop című világhíres "dokumentumfilmjét" december 8-tól különleges körülmények között tekintheti meg a Mélycsarnokban a hazai közönség.
A bristoli művész nem véletlen él inkognitóban: művei hiába világhírűek, a graffitizést a törvény bünteti, ráadásul alkotásai társadalom-, és nem ritkán kormánykritikusak is, és nem is korlátozódnak kizárólag Nagy-Britannia utcáira.

2010-ben, a Sundance Filmfesztiválon mutatták be Banksy első "dokumentumfilmjét", az Exit Through The Gift Shopot (Kijárat az ajándékbolton át), melyet "a világ első street art katasztrófafilmjeként" tartanak számon, és számos díj mellett 2011-ben még Oscar- és BAFTA-díjra is jelölték.

Magyarországon először a Műcsarnok mutatja be a filmet eredeti nyelven, magyar felirattal. Az eseményre a magyar urban art és underground szcénát is bevonva építik fel a teret, így több meglepetés mellett különleges környezetben kerül sor a vetítésekre, ahogy az Banksy egyedülállóan provokatív munkásságához méltó.

A szokatlan megoldások és együttműködések keretében megvalósuló "kiállítást" a várakozásokhoz képest később, 2012. december 8-tól tekinthetik meg az érdeklődők.

További részletek és hírek a Műcsarnok folyamatosan frissülő honlapján és hivatalos facebook oldalán találhatók.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

irodalom

Családi hálók a Margó Vásárszínpadán Családi hálók a Margó Vásárszínpadán
Margó 2019 - Barnás Ferenc és Harag Anita
Hartung Attila: FOMO – Megosztod és uralkodsz
Todd Phillips: Joker
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés