bezár
 

art&design

2008. 09. 29.
A 76 éves Kossuth-díjas festő és a 8 éves csodagyerek közös kiállítása
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Deim Pál Kossuth-díjas festőművész és Eckenberger Lili közös kiállítása nyílik csütörtökön a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézetben.
A különös kiállítás mindkét résztvevője Szentendréről érkezik a német városba. A zenében, irodalomban, táncban előfordul a két művész közötti ekkora korkülönbség, de képzőművészetben ez ritka párosításnak számít, tehát mindenképpen unikális tárlatot láthat majd Stuttgart közönsége - mondta el Gaál Tekla, a magyar intézet munkatársa.

Deim Pálnak, a szentendrei régi művésztelep lakójának az utóbbi 30 évben sok helyen a világban és szinte az összes német nagyvárosban volt már kiállítása. A stuttgarti tárlatra az életműből esetleges merítéssel állították össze az anyagot. 

Nem volt külön koncepció, a szentendrei Ferenczy Múzeum és magángyűjtemények adtak kölcsön képeket a kiállításra. Láthatók lesznek a jellegzetes kuglibábok, kockák, síkok, apró rovátkák, vonalak rácsozata és a jól ismert Golgota-téma. 

Ott lesz Stuttgartban Deim Pál Feljegyzések egy kolostorban című, nyolc részből álló grafikai sorozata, amely 1968-ban készült a prilepi pravoszláv kolostorban, Macedóniában. 

A szentendrei művészgeneráció legifjabb tagja, Eckenberger Lili még csak 8 éves, de már kiállították munkáit a szentendrei MűvészetMalomban, és volt tárlata idén májusban a rotterdami Goethe Intézetben, az ugyancsak szentendrei Varga Ödön Tiborral közösen. Lili két évvel ezelőtt tűnt fel, amikor egy japán nemzetközi rajzpályázaton díjat nyert. Eckenberger Lilian a szentendrei Templomdombi Általános Iskola tanulója.

A stuttgarti kiállítás november 14-ig tart nyitva a magyar intézetben.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 12.
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
Ari Aster: Fehér éjszakák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés