bezár
 

art&design

2012. 11. 22.
A Millenárison tartják az Antik Enteriőrt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Néprajzi Múzeum helyett a Millenáris D csarnokában rendezik meg a XVI. Antik Enteriőr Kiállítás és Vásárt, a rendezvényen mintegy ötven kiállító mutatkozik be november 29. és december 2. között.
A kiállításon ott lesz a hazai régiségkereskedelem legjava, a látogatók új és visszatérő galériákkal, magángyűjteményekkel, ékszermanufaktúrákkal, restaurátorokkal, címerkiállítókkal és családfakutató szakemberekkel egyaránt találkozhatnak - mondta el az MTI-nek csütörtökön az Antik Enteriőr tulajdonosa.
   
Balázs Fülöp László a számos kísérőprogram közül kiemelte Réz András tárlatvezetését és a szakmai szimpóziumokat. A Darák Péter fővédnökségével, Bánáti János, Zumbok Ferenc és Lomnici Zoltán védnökségével meghirdetett rendezvény külföldi vendége Zsang Vej kínai kalligráfus művész lesz, akinek alkotásai a kínai kalligráfusok múzeumának gyűjteményében is helyet kaptak.
   
Az Antik Enteriőr egyik legfőbb célkitűzése a hazai és határon túli kastélyok jelenlétével a múltunk, és kultúránk egy különleges szegmensének bemutatása - emelte ki a tulajdonos. Bemutatkozik a Pont Csoport Kastély Erdélyben elnevezésű, Erdély kulturális örökségének fenntartását célzó projektje, és részt vesznek olyan, a családi kastélyaik rendbehozatalán dolgozó arisztokraták, mint az erdélyi gróf Kálnoky Tibor vagy a fehérvárcsurgói gróf Károlyi György.
   
A kiállítás új fejezeteként idén először nyílik vadászati kiállítási szekció, amely számtalan ritkaságszámba menő trófeával, festménnyel, könyvekkel és bútorokkal mutatja be a vadásztörténelmet.
   
A Lakberendezők Országos Szövetségének támogatását élvező Lásd másképp program keretében az érdeklődők betekinthetnek a polgári világ tárgykultúrájába, művészetébe, és megtudhatják, miként illeszthető be egy modern designbútorokkal berendezett környezetbe egy-egy antik bútor, kiegészítő vagy dísztárgy.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára
színház

A végtelenből kihasítva A végtelenből kihasítva
Évadvisszatekintő: Hegymegi Máté Woyzeckje a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés