bezár
 

art&design

2012. 11. 24.
Fotókiállítás a Jobb velünk a világ! rendezvényeiről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Jobb velünk a világ! jótékonysági rendezvény ötéves sikerére hívja fel a figyelmet az a fotókiállítás, amely sérült és ép zenészek közös színpadi pillanatait idézi meg szombattól a budapesti Móricz Zsigmond körtéren.
A december 8-ig látható tárlat célja felhívni a figyelmet a fogyatékos és ép emberek közötti együttműködés és elfogadás szükségességére, valamint bemutatni a Jobb velünk a világ! jótékonysági rendezvénysorozat elmúlt öt évének pillanatait. A Móricz Zsigmond körtér metróépítési palánkjainak egy részét elfoglaló fotókon mások mellett Kiss Tibor, Varga Livius, Lovasi András és Hobó látható. A képeket Varga Imre fotográfus készítette - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

Idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Jobb velünk a világ! koncertet. December 2-án lemezbemutatót tart a fogyatékos emberekből álló Nemadomfel Együttes Kiss Tibor, Lovasi András, Varga Livius, Szabó Mariann, Krizbai Teca és a Kalo Drom közreműködésével a budapesti Barba Negra Music Clubban. A rendezvény második napján, december 3-án sérültekkel foglalkozó civil szervezetek közvélemény-formáló napot tartanak a XI. kerületi iskolák ötödik és hatodik osztályos tanulóinak a fogyatékosság elfogadása érdekében.

Az elmúlt négy évben a Jobb velünk a világ! rendezvényein összesen 40 millió forint adomány gyűlt össze: ebből megújulhatott a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes nevével fémjelzett csíksomlyói árvaház, Szendrőládon roma gyerekek felzárkózását segítő otthon készült, emellett sérült emberek számára lakóotthon épül. Az idei koncert bevételeit újbudai önsegítő közösségi otthon megépítésére fordítják, a központ célja lakhatást biztosítani olyan családoknak, melyeknek egyik tagja sérült.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés