bezár
 

art&design

2012. 12. 01.
MNG Extra: középpontban Benczúr Gyula
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Benczúr Gyula 19. századi magyar festőóriás munkássága áll a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) december 7-i MNG Extra programjának középpontjában; a rendezvény vendége ezúttal a villányi Jackfall Bormanufaktúra és a Szamos Marcipán lesz.
A decemberi MNG Extra látogatói Bellák Gábor művészettörténész előadásában ismerkedhetnek meg Benczúr Gyula művészetével, és hosszított nyitva tartás keretében utolsó alkalommal láthatják a magyar történelem képeit felsorakoztató Hősök, királyok, szentek című kiállítást, melyhez Gimesy Péter művészettörténész tárlatvezetést is tart.

Földi Eszter kurátor az Így éltek Ti - Faragó József művészete című századfordulós karikatúrákat bemutató grafikai kiállításon vezeti végig az érdeklődőket, Gimesy Péter pedig a késő-gótikus szárnyasoltárok között is tart tárlatvezetést.

December 7-én a Nemzeti Galéria kupolacsarnokában mutatja be a magyar borvidékeket soha nem tapasztalt részletességgel tárgyaló Nagy Magyar Boratlaszt a kötet egyik szerzője, Kőrizs Imre.

Az év utolsó MNG Extráján az Ars Nova Sacra Kórus karácsonyi koncertjét, valamint Váczi Eszter és a Quartet fellépését hallgathatják meg az érdeklődök, a Medic'all Art Dance Társulat improvizációs táncelőadása pedig ezúttal a 20. század alkotásaihoz vezet. Munkácsy Mihály Honfoglalás című festményének útjáról az Országházból a Budavári Palotába Juhász István főrestaurátor készített filmet, amelyet Gipper László restaurátorral együtt mutat be a közönségnek.

A Kreatív műhelyben bárki készíthet ajtókopogtatót és karácsonyi díszeket, az MNG hamarosan nyíló shopjának kínálatából pedig a Nemzeti Galéria gyűjteményéhez kapcsolódó noteszeket, naptárakat és képeslapokat lehet vásárolni.

A borokról ezen az estén a villányi Jackfall Bormanufaktúra gondoskodik, karácsonyi ízeket pedig a Szamos Marcipán kínálatából választhatunk.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
art&design

Kell egy kis összhang Kell egy kis összhang
Külön ter(m)ek: Bojti András, Naomi Devil, Horváth Éva Mónika, Milorad Krstić, Németh Marcell, Richter Sára, Szabó Ábel kiállítása - Bojti András: Más világ

Más művészeti ágakról

Interjú Tóth Luca animációsfilm-rendezővel networkingről, az animáció esélyeiről és a VIII. kerületről
irodalom

Diverz megoldások közelképekre Diverz megoldások közelképekre
Pungor András, A hetedik nap a papáé, Budapest, Scolar Kiadó, 2019
film

Én vagyok Vasember Én vagyok Vasember
Bosszúállók: Végjáték


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés