bezár
 

art&design

2012. 12. 01.
Csáki Róbert festőművész képei a Társalgó Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csáki Róbert festőművész idén készült tájképeiből és csendéleteiből, mintegy negyven munkából nyílik kiállítás hétfőn a fővárosi Társalgó Galériában.
"A furcsa babák és bábok után ebben az évben a ködös tájképek ragadtak magukkal. A festmények mérete a hússzor húsz centistől a 175-ször 230 centiméteres vászonig terjed, van közöttük tondo, ovális és kerek kép. Ezek azért izgattak, mert a forma miatt máshogy kell a képet komponálni" - mondta a művész az MTI-nek.

A festmények többsége tájat ábrázol, köztük a Vaskapu-szorost a Dunán, a Déli-Kárpátok és a Szerb-érchegység között, Szerbia és Románia határán. Csáki Róbert meleg barna és olajzöld színeket használ és ködbe burkolja a tájat. Ahogy megjegyezte, nem igazán konkrét tájakat fest, inkább a lélek csendjét akarta kifejezni ezzel a stílussal.

Csendéletein vannak erőteljesebb színek is, mint a piros és a rózsaszín. "Édesanyám kertjéből piros almákat, a piacon beszerzett halakat és a reggeli feketekávét festettem meg virágos porcelán csészében. Az anyagot, a tájképeket és a csendéleteket akarom ütköztetni ezen a tárlaton" - tette hozzá.

Csáki Róbert 1964-ben született Budapesten, 1990-ben végzett a Képzőművészeti Főiskolán, Dienes Gábor volt a mestere. 1991-től kiállító művész, országszerte volt már tárlata, külföldön Németországban, Hollandiában, Kínában, Franciaországban és Romániában állították ki munkáit. 2002-ben és a rá következő évben a Párizsi Őszi Szalon bronz-, majd ezüstérmét kapta meg. 2002-től szinte évente van kiállítása a Társalgó Galériában és legtöbbször katalógus is megjelenik a tárlatról.

Bécsben művészeti akadémiai tagságra hívta meg Gerhard Habarta professzor, művészeti író, számtalan könyv szerzője, a Fantastic Art egyik legnagyobb szakértője, mellette önálló tárlatot szerveznek Csáki Róbertnek munkáiból a Pálffy palotába és meghívták Bécsbe a Dialogus című csoportos tárlatra is a Wittgenstein palotába tavasszal.

A kiállítás a Társalgó Galériában 2013. január 31-ig tekinthető meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.
art&design

Az együttélés módozatai Az együttélés módozatai
Modern Evolúció – séta ember, állat és növény háromszögében - Galériatúra a Budapest ArtWeek rendezésében
art&design

Kell egy kis összhang Kell egy kis összhang
Külön ter(m)ek: Bojti András, Naomi Devil, Horváth Éva Mónika, Milorad Krstić, Németh Marcell, Richter Sára, Szabó Ábel kiállítása - Bojti András: Más világ
art&design

A kék bársony mögött, a vörös szobában A kék bársony mögött, a vörös szobában
David Lynch: Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása a Műcsarnokban

Más művészeti ágakról

Interjú Halász Glória filmrendezővel nyitottságról, szerzőiség és hitelesség egyensúlyáról, valamint az önmagunkba vetett hitről
Kemény Lili: B monitor című darabja az Ódry Színpadon
Justin Baldoni: Két lépés távolság


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés