bezár
 

art&design

2012. 12. 03.
Karácsonyi és újévi képeslap-kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Régi karácsonyok és szilveszterek hangulatát idézi meg képeslapok segítségével a Balassi Intézet csütörtökön megnyíló kiállítása.
A hegyfalui Képeslap Múzeum kollekciójából válogatott kiállítás bepillantást nyújt az elmúlt század mára már feledésbe merült, meghitt karácsonyainak világába - olvasható a Balassi Intézet közleményében.
   
A lapokon láthatóak a csillagot követő háromkirályok, a jászolban fekvő kis Jézus, az otthon melegét sugárzó, hóval borított házak ablakai, őzek és énekes madárkák, ajándéktól roskadozó fenyőfa, Mikulás - aki a századforduló táján még fehér kabátot viselt -, vidám, tiszta lelkű gyermekek, akiknek lépteire angyal vigyáz, akikkel mesebeli törpék szánkóznak.
    
A bemutatott lapok nem műalkotások, hátoldalukon sokszor szűkszavú és hivatalos, máskor meghatóan személyes történeteket hordoznak. "Ám ha ránézünk egy képeslapra, nem csak a kézzel írt sorokat betűzhetjük ki, annál sokkal többet. Egy képeslap ékesen beszél saját koráról, s a benne élő emberekről is" - olvasható az ajánlóban.
   
A közlés szerint a kiállítás január végéig ingyenesen tekinthető meg a Balassi Intézetben.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.
art&design

Jelenetek a pokol tornácáról Jelenetek a pokol tornácáról
Fekete Lyuk. A pokol tornáca - Underground Budapest '88-'94 - Kiscelli Múzeum
art&design

Testhatárok Testhatárok
Vékony Dorottya Átlagos eltérés című kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

Testvérek között Testvérek között
Tisztasági festés - a Stereo Akt előadása a Trafóban
Révész Emese: Simi és a rendetlen betűk
színház

Hősök, árulók, bohócok: Coriolanus és a művészet egyesítő ereje Hősök, árulók, bohócok: Coriolanus és a művészet egyesítő ereje
Az ukrán Ivan Franko Nemzeti Drámai Színház vendégjátéka a MITEM-en


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés