bezár
 

art&design

2012. 12. 04.
Rajcsók Attila plasztikái
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rajcsók Attila szobrászművész munkáiból nyílik kiállítás szerdán a Molnár Ani Galériában. A Gondolatmag címet viselő tárlaton a művész acéllemezekből hajlított, természeti formák ihlette alkotásai lesznek láthatók.
Idén készült, friss munkáiból állít ki hat kisplasztikát a művész. Rajcsók Attila az MTI-nek elmondta, hogy az acélszalagokból hajlított, különböző színekre fújt testeknél elsősorban arra volt kíváncsi, hogyan viszonyul egymáshoz a szín és a forma: milyen hatást keltenek, hogyan tud a kettő együtt dolgozni.
   
A természet által ihletett szobrok acélból és krómacélból készültek, színüket gyöngyfúvásos technikával kapták.
   
Rajcsók Attila 2008-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán. Mesterei voltak Kő Pál, Karmó Zoltán és Gálhidy Péter.

2008-ban elnyerte a Corvinus alapítvány díját, diplomamunkáját ugyanabban az évben a Kogart Ház beválogatta gyűjteményébe. Az Infopark szoborpályázatán 2012-ben első helyezést ért el. 
   
Országszerte számos egyéni és csoportos kiállítása volt, meghívásos pályázaton első díjat nyert Csutka címet viselő acél almacsutkája 2009 óta a Millenáris parkban látható.
   
A kiállítást Uszkay Tekla művészettörténész nyitja meg, a tárlat január 11-ig tekinthető meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.
art&design

Kell egy kis összhang Kell egy kis összhang
Külön ter(m)ek: Bojti András, Naomi Devil, Horváth Éva Mónika, Milorad Krstić, Németh Marcell, Richter Sára, Szabó Ábel kiállítása - Bojti András: Más világ
art&design

Egy száz százalékosan magyar kiállítás Egy száz százalékosan magyar kiállítás
A Magyar Nemzeti Galéria Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében című kiállításáról

Más művészeti ágakról

irodalom

Fejnehéz éjszakák Fejnehéz éjszakák
André Aciman: Nyolc fehér éjszaka. Ford.: Rácz Judit. Athenaeum Kiadó, 2018.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés