bezár
 

art&design

2012. 12. 08.
Magyar Sajtófotó Pályázat - Itt az előzetes kiírás
A pályázat 2013. január 6-án zárul
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar Sajtófotó Pályázat - Itt az előzetes kiírás A Magyar Újságírók Országos Szövetsége az idén is kiírja a Magyar Sajtófotó Pályázatot. A sorrendben a XXXI. pályázat a hagyományokhoz hűen mindenki számára nyitott. A pályázatra változatlanul várják a határon túli magyar sajtó munkatársainak jelentkezését is.
Pályázati feltételek

A pályázók 2012. január 1. és 2012. december 31. között készített képekkel pályázhatnak. Ez alól kivételt képez a Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia sorozat kategória, ahol több éven keresztül készült, átfogó, elemző anyagokkal is lehet pályázni. Ilyen esetben nincs időkorlátozás.

Kategóriák
 • Hír-eseményfotó (egyedi)
 • Képriport (sorozat)
 • Emberábrázolás-portré (egyedi)
 • Emberábrázolás-portré (sorozat)
 • Művészet (egyedi)
 • Művészet (sorozat) - A Művészet (egyedi) és a Művészet (sorozat) kategóriákhoz: műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása, fotóriporteri eszközökkel.
 • Sport (egyedi)
 • Sport (sorozat)
 • Természet és tudomány (egyedi)
 • Természet és tudomány (sorozat)
 • Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi)
 • Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat)
 • Bulvár, humor (egyedi vagy sorozat)

A pályázaton való részvétel a tavalyi évhez hasonlóan nevezési díjhoz kötött, melynek értéke ÁFÁ-val együtt, bruttó 4.000 Ft.

A pályaművek 2012. december 15-től kizárólag digitális formában, a www.sajto-foto.hu weboldalon történő regisztrálás után tölthetők fel.

A pályázat 2013. január 6-án zárul.

Egy pályázó 30 pályaművet küldhet be a pályázatra, kategóriától függetlenül. A pályamű állhat egyedi képből vagy képsorozatból. A sorozat maximum 10 képet tartalmazhat!

Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként.

A pályázaton legalább 8 megapixel felbontású eredeti képpel lehet részt venni. A feltöltött pályaművek nem haladhatják meg a 16 megapixel felbontást.

Tekintettel arra, hogy a képaláírást a sajtófotó műfaj igen fontos elemének tekintik, kérik a pályázókat, hogy formailag és tartalmilag korrekt képaláírást csatoljanak képeikhez a nevezés során.

Az elmúlt évektől eltérően, idén a pályázók a feltöltéskor már a végleges pályaműveket tölthetik fel a szerverre. Ezért ajánlják, hogy a sajtófotó portálon a későbbiekben megjelenő részletes pályázati kiírást alaposan olvassák át.

A zsűri 2013. január 18-20-ig tartó nyilvános zsűrizésen bírálja el a pályaműveket a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Székházában.

A díjakat a Magyar Nemzeti Múzeumba tervezett kiállítás megnyitóján adják át,  2013. március végén.


Részletes tudnivalók a 2012. december 10-én megjelenő pályázati felhívásban olvashatók majd, a www.sajto-foto.hu weboldalon.

Forrás: http://palyazatmenedzser.hu/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

irodalom

Civilizáció és zsigeri reakciók Civilizáció és zsigeri reakciók
Interjú Terézia Morával véletlenekről, önismeretről és arról, hogyan lesz mindebből irodalmi siker
Molnár T. Eszter válaszai a prae.hu körkérdésére
Julian Fellowes: Downton Abbey


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés