bezár
 

art&design

2012. 12. 10.
A MOME Európa Top 100 design iskolája között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ egyik legelismertebb építészeti és design magazinja, a Domus decemberi száma mellékleteként megjelent, Európa 100 legjobb építészeti és design iskoláját bemutató kiadványában a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) egyetlen hazai intézményként jelent meg.
A Domus magazin „Europe’s Top 100 Schools of Architecture and Design 2013” című különszámában az európai intézményeket pedagógiai identitásuk, képzési fókuszuk, sajátos oktatási környezetük, illetve a kiemelkedő hallgatói/oktatói munka és hálózatrendszerük kiterjedtsége alapján vizsgálták.
MOME
A formatervezés (Product Design) kategóriában külön is kiemelt MOME bemutatásában a szerkesztők hangsúlyozták, az egyetem egyik legnagyobb vonzereje abban van, hogy a kortárs módszereket a hagyományos kézműves technikákkal ötvöző, a rajzolásra nagy hangsúlyt helyező képzésével azon készségeket fejleszti a diákokban, melyek alapvető fontosságúak a későbbi munkavállalás, illetve a más intézményekben való továbbtanulás során. A kiadvány megfogalmazása szerint „a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egy átfogó, az elmélet, a gyakorlat és technikai készségek fejlesztésének egyensúlyán alapuló design intézmény”.

A hallgatókkal és a különböző iskolák/intézmények képviselőivel készített interjúkon, valamint iskolai/intézményi web site-okon alapuló válogatás a MOME kapcsán kiemeli még a színes egyetemi életet, melynek alapja a minden szükséges szolgáltatást egy helyen kínáló campus, ahol a diákok szoros együttműködésen alapuló közösségben élhetnek, dolgozhatnak, alkothatnak. A leírásban hangsúlyozzák még a különböző vállalatokkal (Mercedes-Benz, Electrolux, Philips, Braun) való együttműködés fontosságát, valamint a különböző pályázatokon (Braun Prize) és a Design Hét Budapesten való részvételt, illetve a világhírnévnek örvendő designerek jelenlétét, akiknek sorában az elmúlt években Peter Zumthor, Karim Rashid, vagy Marcel Wanders is járt és előadást, konzultációt tartott az egyetemen.

„Az elismerés annak a több mint 6 éve tartó koncepciózus munkának az eredménye, amely során a szellemi műhelyként is működő egyetem újradefiniálta szakmai küldetését, átalakította szervezeti és képzési struktúráját, meghonosította az integratív szemléletet.” – mondta Kopek Gábor, a MOME rektora. „A tudatos építkezés következményeként a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem a magyar és európai design és művészeti szcéna legfontosabb intézményei közé emelkedett, nemzetközi szinten képes megjeleníteni a haza kreativitást, tud együttműködni a kreatív ipar kiemelkedő külföldi szereplőivel.”

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Bánkitó, fesztiválemlék
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés