bezár
 

art&design

2012. 12. 10.
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Európa száz legjobbja között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) fölkerült Európa száz legjobb építészeti és dizájn iskolája közé a Domus olasz magazin felmérése alapján.
Az 1928-ban Gio Ponti által alapított kétnyelvű - olasz-angol - magazin a világ egyik legelismertebb építészeti és dizájn folyóirata, decemberi száma mellékletekében Europe's Top 100 Schools of Architecture and Design 2013 címmel adta közre a kontinens első művészeti egyetemi katalógusát. A szakemberek öt kategóriába sorolták az intézményeket, mint például a pedagógiai identitás, a képzési irányok, a sajátos oktatási környezet - mondta el az MTI-nek Fábics Natália, a MOME kommunikációs munkatársa.
   
A formatervezés (Product Design) kategóriában külön is kiemelt MOME bemutatásában a szerkesztők hangsúlyozták, hogy az egyetem egyik legnagyobb vonzereje, hogy az alapkészségeket fejleszti, a kortárs módszereket a hagyományos kézműves technikákkal ötvözi és nagy hangsúlyt fektet a rajzolásra. Mindezek alapvető fontosságúak a későbbi munkavállalás, illetve a továbbtanulás esetén.
   
A kiadvány megfogalmazása szerint "a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem az elmélet, a gyakorlat és technikai készségek fejlesztésének egyensúlyán alapuló dizájn intézmény". Kiemeli még a színes egyetemi életet, melynek alapja a minden szükséges szolgáltatást egy helyen kínáló campus, ahol a diákok szoros együttműködésen alapuló közösségben élhetnek, dolgozhatnak. 
   
A leírásban hangsúlyozzák még a különböző multinacionális nagyvállalatokkal - mint a Mercedes-Benz, az Electrolux, a Philips, a Braun - való együttműködést, valamint a részvételt különböző pályázatokon és a Budapesti Design Héten, de megemlítik, hogy világhírű dizájnerek fordultak meg a MOMÉ-n az utóbbi években, mint Peter Zumthor Pritzker-díjas svéd építész, Karim Rashid amerikai dizájner vagy Marcel Wanders holland tervező.
   
A Domus magazin mellékletének listáján a MOME mellett szerepel többek között a budapestivel azonos szerkezetű ljubljanai egyetem, a prágai művészeti, építészeti és dizájn akadémia, a bécsi iparművészeti egyetem, a zágrábi és a belgrádi építészeti egyetem, de a névsorban megtalálható az eindhoveni dizájn akadémia, a helsinki Aalto Egyetem, a londoni Royal College of Art - sorolta a kommunikációs munkatárs.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés