bezár
 

art&design

2012. 12. 18.
Az Okwui Enwezor Olvasókör nyilvános bemutatója a Ludwigban
2012. december 18. 14h, Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum, Budapest, 1095, Komor Marcell u. 1., 2. emeleti stúdió
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Okwui Enwezor Olvasókör nyilvános bemutatója a Ludwigban Az Okwui Enwezor Olvasókör (Erőss Nikolett, Hornyik Sándor, Kékesi Zoltán, Timár Katalin, Turai Hedvig) 2012. december 18-án, 14 órakor nyilvános bemutatót tart a Ludwig Múzeum 2. emeleti stúdiójában, melyre szeretettel várja az érdeklődőket.
Okwui Enwezor 2013 februárjában, a Ludwig Múzeumban, A marginalitás elméleti és kritikai problémái napjaink művészetében című sorozatának keretében tart nyilvános előadást. Az olvasókör ezt az eseményt vezeti be.

Okwui Enwezor teoretikus, művészettörténész, kritikus, kurátor, a müncheni Haus der Kunst igazgatója. 2002-ben a 11. kasseli dOCUMENTA művészeti igazgatója volt, számos nemzetközi kiállítást kurált, köztük a 2. Johannesburgi Biennalét (1997), a dél-koreai 7. Gwangju Biennalét, ő rendezte a New York-i International Center of Photography Archivum Dokumentumhasználat a kortárs képzőművészetben című tárlatát, valamint kiállításokat rendezett a New York-i P.S.1-ban, a Guggenheim Museumban, az Art Institute of Chicagóban, Berlinben, Londonban, Párizsban. Tanított egyebek között a San Francisco Art Institute-ban, a University of Pittsburgh-on, a Columbia Universityn.

Publikációi a legjelentősebb kortárs elméleti lapokban jelennek meg, 1994-ben ő alapította a NKA: Journal of Contemporary African Art című folyóiratot. Több könyvet írt, néhány közülük a Contemporary African Art Since 1980, Antinomies of Art and Culture: Modernity, Postmodernity, Contemporaneity, Reading the Contemporary: African Art, from Theory to the Marketplace, Archive Fever: Uses of the Document in Contemporary Art és The Unhomely: Phantom Scenes in Global Society.

Tevékenységében kiemelt figyelmet fordít az afrikai művészetre, a marginalitás kérdéseire.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.
art&design

Az együttélés módozatai Az együttélés módozatai
Modern Evolúció – séta ember, állat és növény háromszögében - Galériatúra a Budapest ArtWeek rendezésében
art&design

Kell egy kis összhang Kell egy kis összhang
Külön ter(m)ek: Bojti András, Naomi Devil, Horváth Éva Mónika, Milorad Krstić, Németh Marcell, Richter Sára, Szabó Ábel kiállítása - Bojti András: Más világ
art&design

Mozgástér és kívülállás Mozgástér és kívülállás
A Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete című kiállítás margójára

Más művészeti ágakról

Mark Rothko lemezborítók
A HUBBY a B32 Galéria és Kultúrtér színháztermében
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar produkciók nemzetközi piacokon Magyar produkciók nemzetközi piacokon
Művészet, média, marketing konferencia a Pesti Vigadóban
Tudósítás a 7. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés