bezár
 

art&design

2008. 10. 06.
Létrák és ülőkék
Design Hét a Lengyel Intézetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Malafor - a forma laboratóriuma címmel két fiatal lengyel formatervező kiállítása nyílik kedden a budapesti Lengyel Intézetben.
Nemcsak a kiállítás címe, de a tervezőcsoport neve is Malafor - mondta el Jerger Tímea, az intézet munkatársa.

Kétágú magas falétra, amelynek tetején kényelmes az ülés, csontból készült ülő alkalmatosságok, farönkök színes bevonattal - például az egyiknek az oldala ezüst borítású. Van olyan tuskó is, amelynek látszik a keresztmetszete, a másikat rókaszőrrel borították, s a farokkal lehet mozgatni az ülőkét. 

Általában valamennyi ülőke mozgatható. A kiállítás másik csoportját a tároló rendszerek alkotják. 50 centiméteres PVC csöveket raktak egymásra és összekötötték.

A gdanski székhelyű alkotócsoportot 2004-ben alapította Agata Kulik-Pomorska és Pawel Pomorski, miután mindketten elvégezték a Gdanski Képzőművészeti Akadémia Formatervező Szakát és összeházasodtak. Tagjai az Ipari Formatervezők Szövetségének is.

A két ifjú művésznek sok kiállítása volt Lengyelország több városán kívül Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Kanadában, Japánban és Portugáliában.

A Malafor csoport több kitüntetést mondhat magáénak. Grand Prix-t kapott például a különbözőképpen világító nagy kockájáért Firenzében 2006-ban.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról

Más művészeti ágakról

A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
Todd Phillips: Joker


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés