bezár
 

art&design

2013. 01. 16.
Díjnyertes fotók a budapesti Fogasházban
A Sony World Photo Awards 2012 díjnyertes képei - Fogasház, Budapest VII., Akácfa u. 51.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Díjnyertes fotók a budapesti Fogasházban A Sony World Photo Awards 2012 díjnyertes képeiből rendezett vándorkiállítás új helyszínnel folytatja féléves körútját a budapesti romkocsmákban. A kiállítás új állomása az Akácfa utcai Fogasház, ahol egész januárban megtekinthetők az egyméteres fotóvásznakra kinyomtatott alkotások.
A világméretű amatőr és professzionális fotósverseny-sorozat, a Sony World Photography Awards (SWPA) fényképeiből rendezett kiállítás célja, hogy becsempéssze a művészetet a mindennapokba, és ösztönözze a fiatalokat egyéni látásmódjuk kifejezésére.

Az SWPA díjnyertes képeiből megrendezett vándorkiállításnak most az Akácfa utca 51. szám alatt található kulturális befogadótér, a Fogasház adja helyszínét, ahol az egyméteres fotóvásznakra nyomtatott alkotások egy hónapon keresztül lesznek kiállítva.

A Sony World Photo Awards hatéves történetének során 179 országból több mint 430 ezer fényképet neveztek be, amely kiválóan mutatja az esemény világraszóló méreteit. A 20 millió forint összdíjazású versenyre január elején lezárult a nevezés, így most a tiszteletbeli zsűrin a sor, hogy kiválassza a beérkezett pályázatok közül a legjobbakat. A döntősök listája 2013. február 5-től lesz látható a www.worldphoto.org oldalon.

További információ a Sony World Photogarphy Awardsról a www.worldphoto.org oldalon található.

A Fogasház a Facebookon itt található.

Az esemény a Facebookon itt található. 

Kép a leadben: Marriage, Piotr Stasiuk.

Kép a szövegben: In Between, Ana Gregoric.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Margó fesztivál, 2019 – Ők is boldogan éltek? A férfiváltozat
irodalom

Leülni vagy nem ülni? Leülni vagy nem ülni?
A 2019-es Margódíj-átadó
Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés