bezár
 

art&design

2013. 01. 17.
Programok a Bányászati Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden korosztálynak kínál programokat nyertes pályázatai révén a soproni székhelyű Központi Bányászati Múzeum.
Múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartanak óvodásoknak és kisiskolásoknak, online vetélkedőt szerveztek középiskolásoknak, szabadegyetemi előadásokra invitálják a középkorosztályt és az idősebb generációt.

Az idén átadásra kerülő interaktív technikatörténeti látványtár - amely az energia felhasználásáról szól az ókortól napjainkig - reményeik szerint mindenkit lenyűgöz majd korosztálytól függetlenül - mondta Bircher Erzsébet igazgató az MTI-nek.
   
A programok megvalósítására mintegy 66 millió forintot fordítanak európai uniós és magyar állami pályázati forrásból, amelyet három különböző pályázaton nyertek el. 
   
Az óvodások és a kisiskolások a bányamanó meséi révén ismerkednek játékos formában azzal, hogy hol is találhatók a föld rejtett kincsei. A siket és nagyothalló diákoknak jelnyelvi tolmács segít, hogy értsék és élvezzék a foglalkozásokat.

A középiskolások a geológia és a gazdaságtörténet összefüggéseit is tanulmányozzák az összejöveteleken, a vetélkedő feladatsora pedig arra sarkallja őket, hogy felismerjék: a mai civilizáció nem működne bányászat nélkül. Beszédes a projekt címe is, amely könnyen megválaszolható kérdést tesz fel: Van-e élet bányászat nélkül. A múzeumpedagógiai programra és a vetélkedőre közel 17 millió forintot nyert el a Társadalmi Megújulás Operatív Program két pályázatán az alapítványi múzeumként működő intézmény.
   
Az interaktív technikatörténeti látványtár kialakítására pedig 49 millió forintot költhetnek, az összeget a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében nyerték el. Az új állandó kiállításon a legmodernebb technológiát vetik be: mozgó, megfogható modellek, kipróbálható tárgyak, berendezések segítségével mutatják be a látogatóknak, hogy mitől is működtek egykor, és mitől működnek napjainkban a különféle gépek, technikai berendezések.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről

Más művészeti ágakról

Háttérbeszélgetés Balog Józseffel a Thealter nemzetközi színházi fesztivál indulásáról és működéséről, kapcsolatrendszerekről, a fiatalok lehetőségeiről
Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés