bezár
 

art&design

2013. 01. 17.
Családi nap az Iparművészetiben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Iparművészeti Múzeum Cérnába szőtt évszázad - 110 éves a halasi csipke című kiállításhoz kapcsolódva családi napot rendez szombaton Vedd fel a fonalat! címmel.
Lesz csipkeszakértés, kötéstanfolyam, kártyás szövés, csipkebemutató, csipketotó és kulisszatitkok nem csak haladóknak, sőt a helyszínen élő csipkevarrást is láthatnak az érdeklődők. A program középpontjában a sokszínűen és változatosan használható fonal áll, amely számos művészi mesterség alapja. A fonal és a cérna a textil, a csipke, a kötés és horgolás alapanyaga - számtalan módon képes felületet alakítani. A múzeum vár mindenkit, aki tud vagy egykor tudott kötni és horgolni, vagy mindig is szeretett volna megtanulni - olvasható a múzeumnak az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.
   
A Cérnába szőtt évszázad - 110 éves a halasi csipke című kiállítást tárlatvezetés keretében mutatja be Erdei T. Lilla kurátor. 
   
Csipkebotanika címmel a csipke természetábrázolásait ismerhetik meg a gyerekek Pataki Judit múzeumpedagógus vezetésével. 
   
Lesz kitűző és fülbevaló készítés csipkéből, megtudhatják, hogy mi fán terem a csipkeverés és aki erre kíváncsi, ki is próbálhatja. Kártyás szövéssel karkötőt, nyakláncot, díszzsinórt készíthetnek Krasznai Judit irányításával. A csipketotót helyesen kitöltők között a rendezvény végén ajándékokat sorsol ki a múzeum. 
   
Ezen a napon megnyitja kapuit az Iparművészeti Múzeum épületének Kinizsi utcai szárnyában működő Moholy Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Textil Tanszékének egyik részlege, ahol exkluzív vezetéseken a szövőműhely gépeit, a textiltervezés folyamatait, az ott zajló munka színes eredményeit ismerhetik meg a látogatók. 
   
A csipkés program családi jeggyel is látogatható. Aki megkezdett kézimunkával (kötés, horgolás) érkezik az Iparművészeti Múzeumba, az kedvezményes jegyet válthat.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

irodalom

Az izoláció tematikája az izlandi irodalomban Az izoláció tematikája az izlandi irodalomban
Margó 2019 - Jón Kalman Stefánsson és Sigríður Hagalín Björnsdóttir
irodalom

lapozható traumák megtestesülése lapozható traumák megtestesülése
Margó 2019 – Mucha Dorka, Nádas Péter, Győrfi Kata, Nemes Z. Márió
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés