bezár
 

art&design

2013. 01. 20.
Slam poetry a szegedi Reök-palotában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új, különleges műfaj lép hódító útjára Szegeden: az elmés költészet, a játékos rap és az utca nyelvének egyvelegével, képzőművészeti slam poetry-vel várják a közönséget a Reök-palotában hétfőn.
Ezen az estén a kortárs képzőművészet találkozik a kortárs költészettel a budapesti Várfok galéria köré csoportosult alkotók műveit bemutató, Kontrasztok vonzásában című tárlathoz kapcsolódóan – tájékoztatta Fábián Barbara, az intézmény sajtóreferense az MTI-t.

A slam poetry egyik legnagyobb érdeme, hogy pár év alatt képes volt újra népszerűvé tenni az irodalmat a fiatal generáció körében, a The New York Times című amerikai lap megfogalmazása szerint újra szexivé tette a költészetet – emlékeztetett a szóvivő.

A különleges tárlatvezetésre hárman vállalkoztak: Süveg Márk, vagyis Saiid a népszerű Akkezdet Phiai csapatból, az első magyar slambajnokság győztese, az antwerpeni Európa-bajnokság ötödik helyezettje; Mavrák Katalin, vagyis Hugee és Németh Péter, azaz MC Zeek, a bejegyzés alatt álló budapesti slam poetry egyesület elnöke és alelnöke, slamköltők.

A versek sajátos jellemzője a jelenre való reflektálás és az erős társadalomkritika. A Reök-palotában január 27-ig látható műveken megjelenik a fogyasztói társadalom kritikája, a művészeti szcéna korruptsága, a nagyvárosi izoláltság.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés