bezár
 

art&design

2013. 01. 22.
A LOFFICE vállalati művészetmenedzsment programja 3. évadát indítja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A LOFFICE coworking irodahálózat Bring the Art Home kezdeményezése harmadik évéhez érkezett. A kortárs művészeti alkotásokat vállalati ügyfelek felé közvetítő szolgáltatás rövid idő alatt elismert helyet vívott ki magának a műkereskedelmi piacon.
A Bring the Art Home (BAH) zsűrije a 2013. január 31-én tartandó sajtótájékoztatóján hirdeti ki azon művészek névsorát, akik a 153 pályázó közül nyerik el a programban való részvétel lehetőségét. A Bring the Art Home célkitűzése, hogy kiemelkedő művészeti alkotásokból rendezett vándortárlatokat juttasson el vállalatok irodáiba, munkatereibe. Ezzel segítik a művészek és a potenciális gyűjtők kapcsolatba lépését, továbbá részt vállalnak a hazai műkereskedelem katalizálásában.

Annak ellenére, hogy az elvártaknak megfelelően a műkereskedelmi piac sem prosperál, a különleges kezdeményezés már harmadik éve töretlen sikerrel irányítja a hazai üzleti szektor szereplőinek figyelmét a magyar kortás művészet irányába. Számos rendhagyó kiállítás segítségével sikerült a hazai prominens vállalkozói réteget is nyitottabbá, fogékonyabbá tenni a művészetek iránt.
BAHA legtöbb befogadó intézmény felismerte, hogy az irodái falain megjelenő, magas művészi értékeket képviselő hazai alkotások nem csupán a munkavállalók számára szolgáltatnak kellemesen inspiratív környezetet, de a vállalati imázs pozitív megítélését is erősítik.

Az eddigi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy olyan vállalatok jelentkeznek a BAH sorozat befogadóhelyi státuszára, akik saját szektoruk meghatározó szereplői, fontos számunkra a kellemes munkahelyi környezet, ugyanakkor megjelenésükkel és az általuk képviselt értékekkel ügyfeleikre is szeretnének pozitív benyomást gyakorolni. Ezek a vállalatok rendszerint maguk is rendelkeznek saját, folyamatosan gyarapodó műgyűjteménnyel.

A program keretében eddig 31 kulturális rendezvény (kiállítás, aukció, art-visit, stb.) került lebonyolításra, amelyek során számtalan művészeti alkotás cserélt gazdát.
BAHA BAH 2013 minden tekintetben felülmúlta az eddigi várakozásokat. A művészeti kuratórium pontosan 100-zal több jelentkező portfólióját tekintette meg, mint az azt megelőző pályázati évben. Idén 26 külföldi művész munkája is szerepel a pályázatok között, köszönhetően a BAH tavalyi sikeres nemzetközi nyitásának.

A művészeti szakemberekből álló zsűri január 31-én tartandó publikus sajtótájékoztatón ismerteti szakmai érveit és a kiválasztott pályázók névsorát, akiket a LOFFICE 2013-ban professzionális művészeti menedzsment tevékenységével támogat. A befogadóhelyek jelentkezésének elbírálása jelenleg is zajlik, így a programban való részvétel továbbra is nyitott a vállalatok számára.

A 2013-as év zsűri tagjai:
Esterházy Marcell, képzőművész
Somogyi Hajnalka, független kurátor
Szűcs Alexandra, kortárs műgyűjtő
Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője
Winkler Nóra, a LOFFICE művészeti projektjeinek vezetője


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Lecsendesült figyelem Lecsendesült figyelem
Interjú Nemes Csabával külföldi sikerekről, a magyar művészetre irányuló nemzetközi érdeklődésről, illetve az azt befolyásoló tényezőkről.
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Harsány mélymerülés Harsány mélymerülés
Tót Endre: Layout festmények 1988-1991
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás

Más művészeti ágakról

Maja Lunde: Hónővér. Cser Könyvkiadó, 2019.
Peter Jackson: Akik már nem öregszenek meg
színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték
Nagy Zoltán: Szép csendben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés