bezár
 

art&design

2013. 01. 23.
Négyszázezer látogatót fogadtak a Zsolnay intézményei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sikeresnek értékelte a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) elmúlt évét Márta István ügyvezető szerdán a baranyai megyeszékhelyen.
Sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Dunántúl legnagyobb városa kulturális, közművelődési intézményeinek döntő többségét integráló társaság és épületeinek, területeinek bérlői 2012-ben 2 ezer 271 programot szerveztek, és több mint 395 ezer - ezen belül 337 ezer fizető - látogatót fogadtak. A Zsolnay-negyed eseményeire mintegy 246 ezer, a Kodály Központ programjaira 79 ezer látogató volt kíváncsi. 
   
Ez egyben azt is jelenti, hogy sikerült túlteljesíteni a pécsi Európa Kulturális Fővárosa program során épült két intézmény uniós támogatásáért vállalt évi 150 ezres, illetve 50 ezres forgalmat - jegyezte meg.
   
Az ügyvezető az idei tervekről közölte, hogy az előző évinél kevesebb program lesz, de nagyobb hangsúlyt kívánnak helyezni a turisztikai vonzerő növelésére, továbbá a művészet- és múzeumpedagógiai tevékenységre. Idén is megrendezik az utóbbi évek nagysikerű eseményeit, a Zsolnay Fesztivált, a Szamárfül Fesztivált, emellett a programkínálatot olyan újdonságok gazdagítják majd, mint a Zsolnay Extrémsport Napok júniusban vagy a Dán Napok októberben.
   
Mint hozzátette, a ZSÖK rezidens programot indított a negyed és a Kodály Központ ismertségének növelésére, fiatal művészek támogatására is. Ennek keretében volt lemezfelvétele és lesz koncertje, illetve fotókiállítása Baráti Kristóf hegedűművésznek, Horváth Viktor író pedig lehetőséget kap rá, hogy a kulturális negyed vendégeként dolgozzon Zsolnay családtörténeti regényén.
   
Az ügyvezető szólt arról is, hogy az egykori pirogránit üzemben látvány-kesztyűmanufaktúra, a Zsolnay Kisasszonyok terén pedig borturisztikai centrum és bormúzeum nyílik.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

Molnár T. Eszter válaszai a prae.hu körkérdésére
Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés