bezár
 

art&design

2013. 01. 30.
AICA-díj 2012: a Ludwig Múzeum két kategóriában is bizonyított
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
AICA-díj 2012: a Ludwig Múzeum két kategóriában is bizonyított Az évente három kategóriában (művész, kurátor és kritikus) kiosztott AICA-díjat 2012-ben az egyesület két ízben is a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum javára ítélte oda: a Société Réaliste a Ludwig Múzeum-beli empire, state, building című kiállításáért részesült az elismerésben, míg Kürti Emese, a múzeum munkatársa a Magyar Narancsban megjelent kritikáiért lett díjazott.
A Société Réaliste művészkollektíva  "a Ludwig Múzeumban érzéki eszközökkel jelenített meg komplex politikai, történelmi, antropológiai kérdéseket, melyekkel a jelenlegi magyar társadalom számos jelensége is leírható"; Kürti Emese pedig mára viszonyítási ponttá váló, "egyenletes színvonalú, konzekvens értékrendet tükröző" kritikáival győzte meg a zsűrit, akik nemcsak az idei, hanem az utóbbi években végzett műkritikusi tevékenységét is méltatták.

Fotó: Uros Hocevar

Kép a leadben: Société Réaliste: The Fountainhead, 2010 (állókép a filmből) © Société Réaliste. A művészek jóvoltából. Forrás: 1.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés