bezár
 

art&design

2013. 02. 01.
Kihirdették az idei Bring the Art Home nyertes művészeinek névsorát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdették az idei Bring the Art Home nyertes művészeinek névsorát Harmadik éve díjazzák a kortárs művészet feltörekvő tehetségeit a LOFFICE Bring the Art Home elnevezésű vállalati művészetmenedzsment programjában. A tegnapi sajtótájékoztatón a névsor ünnepélyes bejelentése mellett a szervezők a mentorprogram eddigi tapasztalatairól is beszámoltak.
Csütörtökön hirdették ki a LOFFICE közösségi irodahálózat által életre hívott Bring the Art Home idei művésznévsorát, akik betűrendi sorrendben a következők: Kerekes Gábor, Klenyánszki Csilla, Magyarósi Éva, Miklós Hajnal, Micha Payer & Martin Gabriel, Süveges Rita, Szabó John Jr. és Andreas Werner.
A 2013-as Bring the Art Home zsűrijeA hét művész és egy művészpáros 2013-ban lehetőséget kap arra, hogy a Winkler Nóra művészeti vezetésével működő mentorprogram keretein belül, vállalati környezetben rendezett vándortárlatokon, art visit programokon és aukciókon való szereplésekkel egy lépéssel közelebb kerüljön potenciális vásárlóköréhez. Az immáron nemzetközi környezetben működő BAH célja a művészek érvényesülési esélyeinek megtöbbszörözése, az alkotók műkereskedelmi piacra segítése itthon és Ausztriában egyaránt.

Az idei pályázatra 153 portfólió érkezett be, 127 magyar és 26 külföldi művész részvételével. Közülük egy szakmai zsűri válogatta ki azt a 8 pályázót, akiket a LOFFICE művészetmenedzsment programja képviselni fog. A szakmai zsűri tagjai Winkler Nóra mellett Esterházy Marcell képzőművész, Somogyi Hajnalka független kurátor, Szűcs Alexandra kortárs műgyűjtő és Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője voltak. A zsűritagok elsődleges minősítő kritériuma alapján a szélesebb budapesti vagy bécsi nyilvánosság előtt még kevésbé ismert művészeknek kívánnak lehetőséget adni. "Olyan pályamunkákat válogattunk be a győztes mezőnybe, amelyek koncepcióját átgondoltnak, és a jövőre nézve ígéretesnek találtuk, ugyanakkor műveik számára a BAH által nyújtott irodaházi környezetet megfelelőnek ítéltük" – mondta Somogyi Hajnalka. "A kiválasztott munkák nem pusztán dekorációként jelennek meg, hiszen a kortárs képzőművészetnek kérdéseket kell feltennie, problémákat kell feszegetnie, és reagálnia kell a minket körülvevő dolgokra" – emelte ki Esterházy Marcell.
Micha Payer & Martin Gabriel munkájaAz elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a Bring the Art Home tárlatait, közösségi művészeti eseményeit befogadó intézményeknek valóban fontos, hogy munkatársaik és ügyfeleik számára inspiratív irodai légkört teremtsenek. Felismerik a kortárs művekben rejlő értéket és örömforrást, sok esetben maguk is saját gyűjtemény építésén dolgoznak. A különböző tematikus események csapatépítésre adnak lehetőséget, ezen tárlatok befogadása pedig a vállalatok pozitív megítélését erősíti. "Ebben a programban jó energiák működnek – a dolgozóknak inspiráló a környezetváltozás, a művészek teljesen új közönséggel találkoznak, a cégek pedig transzparenssé tehetik kultúra iránti elkötelezettségüket." – említette meg a sajtótájékoztatón Winkler Nóra.

A BAH kurátorai a képzőművészeti programokat a befogadó intézmények arculatának, egyéni elvárásaiknak figyelembevételével alakítják ki. Szívesen dolgoznak ki olyan komplex művészeti eseménysorozatot, amely a múzeumi és galériás gyakorlathoz hasonlóan a művekkel való kapcsolatot erősítő kísérőeseményeket is tartalmaz. Az egyes kiállítások 2-6 hónapot töltenek egy adott munkatérben, a megnyitót követően közös csapatépítő programok szervezhetőek köréjük, ügyfélrendezvények alkalmával pedig bemutatható a vállalat mecénási tevékenysége is.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés