bezár
 

art&design

2013. 02. 04.
Kupcsik Zsuzsi és Wilhelm Mónika grafikái
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kupcsik Zsuzsi és Wilhelm Mónika grafikusművész 25 alkotása látható Világok címmel csütörtöktől a Fiatal Iparművészek Stúdiója Galériában.
Wilhelm Mónika Világok című alkotása után kapta a tárlat a címet, ezen a munkán földrészek szakadnak szét és távolodnak el egymástól - mondta el Mascher Róbert, a Fiatal Iparművészek Stúdiójának elnöke az MTI-nek. 
   
Wilhelm egyéni világának sokféleségével foglalkozik, absztraktnak mondható képein tussal húzott vonalrendszerek állnak össze figurákká és motívumokká. A most bemutatott 15 alkotását 2008-tól tussal és lazúrozással készíti.

Helyenként színes technikát is használ és felrúgva a hagyományos konvenciókat, filctollal egészíti ki képeit. Műveinek inspirálója Jong-Ning Cseng tajvani művész, akinek képeivel 2011-ben ismerkedett meg a Ludwig Múzeumban. A tárlaton látható lesz még a Babszem Jankó és a Sárga folyó című alkotása is.
   
Kupcsik Zsuzsinak tíz művészportréját állítják ki, ezek közül Mascher Róbert kiemelte Karinthy Frigyes íróról és Peternák Miklós művészettörténészről készült számítógépes portrét, amelyet fára égetett majd gravírozott, a fa évgyűrűi így a mű részévé váltak.
   
Mindkét művész a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, Wilhelm Mónika porcelántervezésből, Kupcsik Zsuzsi pedig alkalmazott grafikából diplomázott.
   
A tárlat február 22-ig tart nyitva.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés