bezár
 

art&design

2013. 02. 12.
Az FFS új tagjainak bemutatkozó kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ArtBázis Összművészeti Műhelyben (1085, Budapest, Horánszky u. 25.) MI, ITT! we (are), here (and now) címmel nyílik meg az FFS új tagjainak bemutatkozó kiállítása 2013. február 14-én (csütörtök), 19.00-kor.
Ars poetica, artist statement, individuum, önmeghatározás, önreflexió, alkotói attitűd, reflexió, egyén a társadalomban, társadalmi szerepvállalás, FFS, alkotói pozíció, médium, a fotográfia szerepe, a művész változó szerepe, kísérlet, üzenet – ezek mind az FFS új tagokat bemutató kiállításának hívószavai. A MI, ITT! we (are), here (and now) című kiállítás a fiatal fotósok számára nem csupán bemutatkozási lehetőség az FFS berkein belül, hanem kísérlet, útkeresés kíván lenni, hogy fölismerjék, mi a szándékuk a fotografikus képek készítésével.
Rácmolnár Milán: Hasonló képek"Ahhoz, hogy a tágabb környezetünkről, kulturális jelenségekről, társadalmi kérdésekről bármit is állíthassunk, előbb saját (egyéni) identitásunkat, értékrendünket, ízlésünket kell kialakítanunk, hiszen a művészet a művészek nyelve, kifejezési eszköze. A művész alkotásaival állíthat, üzenhet, érzéseket kelthet, kérdéseket vethet fel. Az új tagok számára felvetett kérdésekkel és hívószavakkal az alkotókat elsősorban arra szerettem volna inspirálni, hogy úgy fogalmazzák meg ars poeticájukat, hogy saját alkotói pozíciójukról, attitűdjükről, a fotográfiáról, mint kifejező eszközről, a művész és a művészet változó szerepéről, illetve az FFS-beli tevékenységükről gondolkozzanak." – fogalmaz Gellér Judit, a tárlat kurátora.

Az FFS 36 évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy a különböző szemlélettel, alkotói attitűddel rendelkező fiatal alkotók számára fotóművészeti műhelyként biztosítson teret az egyéni és csoportos munkák létrehozásának, illetve teremtsen közeget a szakmai párbeszédre. Az elmúlt évtizedek során, a Stúdió vezetőinek és tagjainak aktív és gyümölcsöző munkája eredményeképp a legtöbb hazai és nemzetközi szinten is elismertté vált kortárs fotóművész munkásságának rövidebb-hosszabb alkotói korszaka a Stúdióhoz kötődött. A Stúdió tagjai közé felvételt nyerni ezért ma is megtiszteltetés.

Kiállító művészek:
Bakonyi Zsuzsa, Biró Eszter, Flohr Zsuzsi, Fodor Dániel János, Gosztom Gergő, Gyuricza Mátyás, Hodosy Enikő, Horváth János, Illés Katalin, Kollányi Péter, Martinkó Márk, Máté Balázs, Rácmolnár Milán, Standovár Júlia, Szalai Dániel, Szent-Iványi Réka, Zagyvai Sári.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

Háttérbeszélgetés Balog Józseffel a Thealter nemzetközi színházi fesztivál indulásáról és működéséről, kapcsolatrendszerekről, a fiatalok lehetőségeiről
irodalom

Leülni vagy nem ülni? Leülni vagy nem ülni?
A 2019-es Margódíj-átadó
Interjú a FOMO című film rendezőjével, Hartung Attilával
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés