bezár
 

art&design

2013. 02. 13.
Finnország, Afrika és India tájai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Finnország, India és Afrika tájai, az ott élő emberek elevenednek meg Zászkaliczky Ágnes orgona- és festőművész pénteken Budapesten nyíló kiállításán.
A finnországi olajképek mellett láthatók lesznek a Residence2 Irodaházban Afrika és India ihlette portrémunkák, tájképek és egy Mahler-zeneműre készült öt illusztrációt is bemutatnak. 
   
Zászkaliczky Ágnes az MTI-nek elmondta, ez lesz a 11. önálló kiállítása, az itt szereplő olajfestmények az utóbbi három évben készültek, két témára oszthatók. A Finnországban készült tájképeket hagyományos olajtechnikával festette, az alkotásokon sajátos fényviszonyok, valamint erős kontrasztok láthatók. A szentendrei művész négy évig élt Finnországban, ez idő alatt készült munkái közül most négy tájképet mutat be.
   
Zászkaliczky Ágnes kifejtette, hogy 2011-ben kétszer is járt Afrikában, ahol több olyan felvételt készített, amely később megalapozta festményei témáját. A tárlaton látható lesz még az Indiai fürdőzők és a Katmandu című festménye is. 
   
Grafikáit Mahler Das Lied von der Erde című zeneműve ihlette. "A grafikák klasszikus technikával készültek, úgy gondolom, ez illik legjobban Mahler zenéjéhez" - hangsúlyozta a művész.
   
Zászkaliczky Ágnes 2004-ben szerzett orgonaművészi diplomát a salzburgi Mozarteumban, majd 2007-ben jelent meg első lemeze. Első képzőművész tanárai Zaszlavik Jenő festő-grafikus és Aknay János Kossuth-díjas festőművész voltak. Festészeti tanulmányait a szentpétervári Repin Akadémián folytatta.
   
A fővárosi tárlat május közepéig tart nyitva.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről

Más művészeti ágakról

irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről
Isabelle Duthoit improvizációs workshopja a Jazzaj szervezésében
irodalom

A tudatosság határai A tudatosság határai
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 3. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés