bezár
 

art&design

2013. 02. 14.
EGYETLEN: Divat, performansz, kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tóth Zsuzsa különleges divatáthágási kísérleteivel ismerkedhetünk meg, ha ellátogatunk 2013. február 18. és 21. között a Künstlerhausba. Szalay-Bobrovniczky Vince megnyitóját követően a kiállítás helyszínén egy divatperformansz is látható lesz.
Az EGYETLEN "Graffiti" kollekciója túlmutat a ruhák "divat" fogalom alá rendelt mivoltán. A kommunikációs forradalomban mindenki kommunikálni akarja önmagát itt, és most. A ruhákat ezek az impulzusok inspirálták, és a rajtuk látható feliratok révén, direkt módon gondolatokat közölnek. Ezáltal aki felölti őket, és kilép az utcára önmaga is a street art, a public art részesévé, közvetítőjévé válik.

A kiállításon a "Graffiti" kollekció ruháin kívül bemutatják az önmagát csak "ötletgazdának" definiáló tervező néhány közérdekű plakátját, divatfotóit, illetve minimalista ihletésű alkalmi ruháját is, amelyet tervezéskor a Bauhaus nagy alakja, Ludwig Mies van der Rohe híres, szállóigévé vált mondása – "A kevesebb több." – inspirált. A ruhák nélkülözik a túldíszítettséget, az öltözékeket a kényelem jellemzi, szépségüket pedig a minőségi anyagok, az egyszerű, letisztult szabásvonalak adják.

"Gyerekkorom óta vonzottak a kreatív területek, ezért lettem lakberendező. Később dolgoztam a médiában, majd Magyarország első design központjának PR kommunikációs vezetője lettem. A marketing kreatív része érdekelt: a kommunikáció, a szavak művészete. Az öltözködés a design valamint a kommunikáció egy speciális területe, amelynek mi magunk is részesei vagyunk. A napi öltözködési rutin során, amikor kiválasztjuk, hogy mit viselünk az adott napon mindig önmagunkat definiáljuk. A helyhez, az alkalomhoz, illetve saját, a társadalomban betöltött szerepünkhöz. Amikor kilépünk az utcára, öltözékünkkel máris közvetítjük ezeket az üzeneteket." – Tóth Zsuzsa


Megnyitó: 2013. február 18-án, 18 órakor
A kiállítás megtekinthető: 2013. február 19-21.
Köszöntőt mond: Michael Pilz a Künstlerhaus elnöke
A kiállítást bevezeti: Peter Bogner kurátor
A kiállítást megnyitja: Szalay-Bobrovniczky Vince Magyarország ausztriai nagykövete
Kurátor: Peter Bogner
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés