bezár
 

art&design

2013. 02. 15.
Értelmi fogyatékos alkotók műveiből nyílt kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Írószövetség Székházában 2013. február 13-án nyílt meg a kiállítás, amely a Lámpás ’92 Alapítvány fogyatékos felnőtteknek szervezett alkotótáboraiban létrejött művekből válogat.
A Lámpás’92 Közhasznú Alapítvány és az ÉTA Országos Szövetség Lakóotthon munkacsoportja tíz éve rendezi meg éves nyári alkotótáborait, illetve képzéseit az ország különböző lakóotthonaiban élő értelmi sérült felnőttek számára. A művészeti táborok minden évben egy-egy témát jártak körül, mint az Önarckép, a Titok, a Ház, az Útvonal, A fény nyomában, Csoportkép, a Kincs, a Makró, az Emlékmű, illetve A művészet városa.
A Lámpás’92 Közhasznú Alapítvány kiállításaAz elmúlt tíz évben számos művész vállalta a műhelyvezető szerepét nemcsak a hagyományos, hanem a kortárs képzőművészeti műfajokban is. Elekes Károly a land artba vezetett be, Pető Barna a grafikai technikákba, Koroknai Zsolt a videó műfajába engedett betekinteni. Erőss István az arte povera installációs technikáját mutatta meg a résztvevőknek, L. Simon László a képvers készítését tanította, Szombathy Bálint a mail art feladó és címzett közötti párbeszédébe vont be. Pető Emese a decoupaget mutatta be, Daradics Árpád a grafika és a festészet kapcsolatát feszegette. Pető Hunor, Vécsi Nagy Zoltán és Jakab Ágnes a tárgykultúra és az objekt művészet titkaiba vezette be a fogyatékos alkotókat.

A most látható válogatás betekintést nyújt az értelmi sérült emberek színes belső világába, mely mentes mindenféle hétköznapi konvenciótól, csupán a tiszta érzelmek irányítják az alkotások létrehozóit. A művek főszereplője nem más, mint faragott vagy faragatlan mivoltában maga az ember. A kiállítás 2013. február 27-ig (hétfőtől csütörtökig) látogatható.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés