bezár
 

art&design

2013. 02. 15.
A nemesség kötelez
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Koreai Kulturális Központban A nemesség kötelez címmel nyílt kiállítás 2013. február 12-én. Lee Dong Chun a koreai tradicionális kultúrához kapcsolódó Jongga fényképészettel foglalkozik, amely a hagyományos koreai kultúra tárgyában készült képeken keresztül, az ősök bölcsességének és szellemének bemutatására koncentrál.
A Koreai Kulturális Központ jelen kiállítása – az UNESCO világörökségének részévé is nyilvánított – Andong település építészeti örökségét mutatja be, amely a Jonggáról is híres. A Jongga a családfa gyökere és szimbóluma, mely nagy jelentőségű hely a koreaiak számára. A családfán a legidősebb fiú családja körül hagyományőrző életstílus épült ki, a szimbólum pedig évszázadokon keresztül pszichikai vezetőként szolgált.
Lee Dong Chun: A nemesség kötelezA modern társadalomban élő emberek tisztelettel és köszönettel adóznak a Jongga-ban élő embereknek, akik azon fáradoznak, hogy életben tartsák a hagyományokat. A kiállításra látogatók több mint 60 fotón keresztül ismerhetik meg a tradicionális koreai házakat, azaz a hanok-kat, és a mai napig benne élő Jongga családok életét, rituáléit, öltözködésüket, illetve a koreai ételeket és tálalási módjukat.

Lee Dong Chun kapcsolata az Andong faluval 20 évvel ezelőtt kezdődött, az utolsó öt év anyagát hozta el most Magyarországra. A művésznő célja, hogy a magyarokhoz is eljusson a tradicionális koreai kultúra bölcsességéből valami a fotósorozaton keresztül. A kiállítás 2013. március 31-ig tekinthető meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés