bezár
 

art&design

2008. 10. 12.
Hobo dalok inspirálta kisplasztikák tárlata az erdőben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hobo - Földes László - Vadászat című albumának figuráit, dalba foglalt történéseit megjelenítő kisplasztikákat készített Kocsis Balázs restaurátor, szobrászművész; a rézből készült alkotások kiállítását szombaton, egy székesfehérvári erdei tisztáson nyitotta meg Hobo.
A Mesél az erdő című, csupán egyetlen délutánon látható tárlaton, patinás, rézből készült alkotások, misztikus, valószínűtlen erdei lények, manók, vészbanyák, csodafák, az erdei sárkány, az erdő baglya, a futó nyúl idézték fel a zenei album világát.

A kisplasztikák egy része illusztrációként bekerült Hobo Bolondvadászat című albumához készült könyvbe, de mint a zenész a tárlat megnyitón elmondta, tervezi egy gyűjteményes kötet megjelentetését is, amelyben a székesfehérvári művész valamennyi kisplasztikáját szeretné illusztrációként felhasználni. 

Kocsis Balázs restaurátorként dolgozik, de évek óta készít szobrokat, kisplasztikákat is. Székesfehérvár egyik nevezetessége  az egykori fehérvári piac libafertályt áruló asszonyainak emléket állító Kati néni szobra. 

Az alkotás a város kedvence, akárcsak Mujkót, Mátyás király udvari bolondját ábrázoló, lebegő Kocsis plasztika is, amely egy sikátor szélén, a kötélen "egyensúlyozó", s a várost figyelő udvari bolondot ábrázolja.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

Az Első Budapesti Illusztrációs Fesztivál kurátori tárlatvezetése
irodalom

Családi hálók a Margó Vásárszínpadán Családi hálók a Margó Vásárszínpadán
Margó 2019 - Barnás Ferenc és Harag Anita
irodalom

Történelemleckék és egyéb történetek Történelemleckék és egyéb történetek
Margó 2019 – Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve, Nádas Péter: Leni sír, Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak és Kukorelly Endre: CéCéCéPé
Hartung Attila: FOMO – Megosztod és uralkodsz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés