bezár
 

art&design

2013. 03. 10.
Bálványok alkonya
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hamarosan Matthew Hindley dél-afrikai kortárs képzőművész átértelmezett létet bemutató vásznai érkeznek a Biksady Galéria kiállítóterébe.
A tárlat címét a Bálványok alkonyától, Friedrich Nietzsche közismert művétől veszi kölcsön. A témák között előtérbe kerül a társas kapcsolatok bonyodalmán túl, valamint a takargatni kívánt valóságon keresztül az egyén lét iránt tanúsított hitetlenség kérdése is.
Matthew Hindley: The Opposite Of Memory (2009)Élő és élettelen; valós és képzelt terek, csupa komplexitás és paradoxon mutatkozik meg a nagyméretű kompozíciókon. Matthew Hindley különös szemléletén keresztül kerülnek elő a hagyományosan már jól ismert kultúrtörténeti témák. A figurális képi világ összetett szimbólumokkal telített. A műveken akár bibliai, mitológiai és irodalmi vonatkozásokat is felfedezhetünk, de korunk aktuális, Európán kívüli történéseiről is képet ad a festő. A feszültséggel teli tartalmak bensőséges jellegét és mély jelentésrétegeit a kétes helyszínek, a nagy méretek és az izgalmas színvilág fokozza tovább.


Megnyitó: 2013. március 12.,18:00
Köszöntőt mond: Ms. Kedibone Ramatsa, a Dél-afrikai Köztársaság Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője
A tárlatot megnyitja: Lakatos Márk stylist
A megnyitón fellép: Gallusz Nikolett színművész, Bubenyák Zoltán kíséretével Norah Jones: The nearness of you jazz variációját adja elő

A kiállítás 2013. március 13-tól április 13-ig tekinthető meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap
Isabelle Duthoit improvizációs workshopja a Jazzaj szervezésében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés