bezár
 

art&design

2013. 03. 11.
Sándor-napi Bormustrát rendeznek Tapolcán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hagyományoknak megfelelően idén is a tavasz kezdetekor rendezik meg a Balatoni Borrégió legjelentősebb szakmai találkozóját, a Sándor-napi Bormustrát, amelyen a régió hat termővidékének jellegzetes fehérboraival ismerkedhetnek meg a szakértők, érdeklődők.
A Balatoni Borrégió autentikus fehérborai alcímet viselő rendezvény március 18-án 17 órakor veszi kezdetét a Széchenyi István Szakképző Iskolában - mondta el az MTI-nek Kulka Gábor borászati főfelügyelő, a rendezvény szakmai vezetője. 
   
A programot éppen tíz évvel ezelőtt indította útjára a Badacsonyi Borbarát Asztaltársaság, azóta a régió legjobb nedűinek bemutató helyévé vált. Hozzátette: a mustrára kerülő több mint harminc bort olyan fehér fajtákból állítják össze, amelyek jellemzően a Balatoni Borrégió hat borvidékén teremnek, illetve itt kialakult tájfajták.

Az idei cím azt jelzi, hogy különösen tartalmas rendezvényre számíthat a mintegy százötven meghívott borász és más, a területen működő szakember. A régió neves borászaitól, borászataitól összeválogatott kollekcióban lesz majd több olaszrizling, juhfark, kéknyelű, furmint, budai zöld, pintes, királyleányka és rózsakő, minden borászattól egy-egy italt mutatnak be - tette hozzá Kulka Gábor.
   
A rendezvény bevezetőjeként Májer János, a Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatója tart előadást Tájfajták a Balatoni Borrégióban címmel.
   
A "főkóstoló", az egyes borok bemutatója ebben az évben is Kállay Miklós professzor, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezetője lesz, a termelőket Kulka Gábor mutatja be. A mustrát az idén is a borokhoz illő vacsora - szarvaspörkölt, harcsapaprikás - zárja.

A borok pontos listája és a részletes program a www.balatoniborregio.hu oldalon olvasható.
   
A rendezvényt a Badacsonyi Borbarát Asztaltársaság indította el 2003-ban, azóta minden évben megrendezik. Volt már bemutatója egyebek mellett az olaszrizlingnek, a Hungaricum szőlőfajtáknak vagy a rozé boroknak, tavaly a badacsonyi kutatóintézetben nemesített fajtákból válogattak.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről
irodalom

A tudatosság határai A tudatosság határai
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 3. nap
irodalom

Ha lehet, akkor éljen és mozogjon Ha lehet, akkor éljen és mozogjon
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 1. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés