bezár
 

art&design

2013. 03. 12.
Kétnapos fotómaraton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Negyvennyolc órán keresztül alkothatnak a fotósok június elsején és másodikán Salgótarján közelében, a Karancs-Medves vidékén, a Novohrad-Nógrád Geopark központi területén; a hagyományos természetfotók készítésén felül extra lehetőségek állnak a fotósok rendelkezésére, erre az időre például egyidejűleg világítják ki a salgói és a somoskői várakat.
A Medvesi Fotós Maraton 48 órás folyamatos programja során a terepet jól ismerő vezetők mutatják be a táj legszebb részeit - tájékoztatta az MTI-t Kéri István, a főszervező Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. irodavezetője
Kifejezetten fotós szempontok alapján állították össze a programot: a maraton alatt ideiglenes világítást kap Salgó és Somoskő vára, ennek révén eddig nem látott fotókat lehet majd készíteni, lesznek fotóstúrák, bányalátogatás, kőfaragó-bemutató, kockakőfaragás, éjszakai rovarcsapda, megörökíthetik a kamerások Szilváskő hasadékait is.
   
A program helyi fotósok kezdeményezésére indult, fő szervezője a Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft., társszervezői a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Nógrád megyei csoportja, valamint a Karancs-Medves Alapítvány. A rendezvény kiemelt támogatója az Ipoly Erdő Zrt., támogatója Salgótarján önkormányzata.
   
Kéri István elmondta: azért szervezik a programot, mert szeretik a tájat, és úgy gondolják, hogy minél több emberrel kellene megismertetni. 
   
Várhatóan több ezer fotó készül majd a 48 óra alatt, és a szervezők azt kérik a fotósoktól, hogy osszák meg felvételeiket saját internetes oldalaikon, vagy a programhoz kapcsolódó oldalakon, így több százezer ember ismerkedhet meg a karancs-medvesi tájjal, a geoparkkal, egyben felhívják a figyelmet a táj- és természetvédelemre is.
   
A programhoz kapcsolódóan fotópályázatot is indítanak.
A júniusi maraton az idei Európai Geoparkok Hetének legjelentősebb eseménye lesz a világ első határon átnyúló, nógrádi és szlovákiai területen lévő geoparkjában - jelezte Kéri István.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive

Más művészeti ágakról

Simon Longman: Rozsda, avagy minden vérünk benne szárad
gyerek

Rajzolj nekem!
Idén az iskolai könyvtárakért rajzolnak az illusztrátorok a Pagonyban
Peter Jackson: Akik már nem öregszenek meg


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés