bezár
 

art&design

2013. 03. 13.
Friss programokkal nyit a pápai Esterházy-kastély
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét teljes programkínálat várja a pápai Esterházy-kastély látogatóit március 15-étől.
Boros Katalin, az üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. vezetője elmondta az MTI-nek, hogy megújultak a barokk főúri enteriőrt, illetve a grófi család életét bemutató kiállítás tárlatvezetései, így nemcsak az új vendégeknek, hanem azoknak is érdemes ellátogatni a kastélyba, akik már részesei voltak a programoknak.

A tárlatvezetéssel megvalósuló Szalon keretében a barokk kor irodalmi szemelvényeiből, zenéiből, énekeiből és drámáiból álló kastélyjátékot láthatnak az érdeklődők, a Miliő (szintén tárlatvezetés mellett) a grófi család életébe nyújt betekintést.
   
A már sokak által megismert és megkedvelt módszertani foglalkozásokat is átdolgozták, úgyhogy a Pegazus Színház játékmesterei által vezetett, az Esterházy családot, a főúri életet bemutató programok is különleges, maradandó élményt kínálnak a gyermek- és ifjúsági csoportoknak - közölte az ügyvezető.
   
Március 16-án és 17-én családi délutánra várják az érdeklődőket: a szervezők változatos és játékos programokkal szeretnének bepillantást nyújtani a kastély életébe, időutazásra hívni kicsiket és nagyokat.
   
A további programok között kézműves játszóház, nemesi négypróba, barokk ének- és tánctanulás, kardvívás szerepel, valamint bemutatkoznak a Mesekastély óvodásai és a Brezza di Barocco Kamarakórus is. 
   
A családi programokra a hétvége mindkét napján ingyenes a belépés, a kastély tárlatvezetései pedig 50 százalékos kedvezménnyel vehetők igénybe.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről

Más művészeti ágakról

Interjú Révész Emesével az 1. Budapesti Illusztrációs Fesztiválról és napjaink (gyerek)könyv-illusztrációjának hazai helyzetéről
Simon Longman: Rozsda, avagy minden vérünk benne szárad
irodalom

A mindenség ernyőjére kivetítve A mindenség ernyőjére kivetítve
A Kortárs folyóirat, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Veres Pálné Gimnázium közös Ottlik-regénykonferenciája
Maja Lunde: Hónővér. Cser Könyvkiadó, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés