bezár
 

art&design

2013. 03. 14.
Nyílt nap szombaton a győri Káptalandombon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyílt napot tartanak szombaton Magyarország legnagyobb területű egyházi gyűjteményében, a győri Káptalandombon, ahol egyebek között a Püspökvár tornyának több kiállítása, továbbá a bazilika és a múzeumház kínál gazdag látnivalót a látogatóknak.
Szabó Péter, a gyűjteményeket összefogó Zichy Ferenc Látogatóközpont marketingvezetője az MTI-nek elmondta: Győr ezeréves történelmének helyszínén nemcsak az egyháztörténet iránt érdeklődők találnak érdekes programot, hiszen a nyílt napon a vendégek jelképes összeg - 300 forint - fejében járhatják végig a Káptalandomb valamennyi különleges látnivalóját tárlatvezetéssel.
   
Lesz filmvetítés és koncert, délben és délután 3 órakor pedig ingyenes autóbuszjáratot indítanak a lébényi Szent Jakab-templomhoz. A monostortemplom az ország egyik legjelentősebb középkori emléke, közelében található a régi barokk plébániaépületből kialakított zarándokház, amelyet szintén megtekinthetnek majd a vendégek.
   
Győrbe visszatérve az esti órákban megcsodálhatják a város éjszakai fényeit, a Püspökvár tornya ugyanis egész éjszaka látogatható lesz. Akik viszont napközben mennek fel a toronyba, tiszta időben páratlan panorámában gyönyörködhetnek, elláthatnak Pannonhalmáig, sőt azon túl is.
    
A győri Káptalandomb és Lébény korábban rejtett értékei a közelmúltban megvalósult fejlesztés eredményeként tárulnak fel az érdeklődők előtt. A turisztikai vonzerő növelését célzó projektre 668 millió forintot költöttek, a programot 560 millió forinttal támogatta az Európai Unió és a magyar állam a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében.

Ebből a forrásból tették látogathatóvá egyebek között a Káptalandomb egyik díszét, a Püspökvár tornyát. Az építmény termeiben kiállítások nyíltak, s a bazilikában is kiállításokkal bővültek a látnivalók. A projekt keretében újították meg a lébényi román kori monostortemplom díszes homlokzatát és tetőszerkezetét, s alakították ki a múzeumházat teázóval a győri Káptalandomb lábánál.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Lecsendesült figyelem Lecsendesült figyelem
Interjú Nemes Csabával külföldi sikerekről, a magyar művészetre irányuló nemzetközi érdeklődésről, illetve az azt befolyásoló tényezőkről.
irodalom

A hétköznapok reménytelenségének bája A hétköznapok reménytelenségének bája
Lydia Davis: Az annyi mint, Libri, 2019.
Shakespeare Amit akartok (Vízkereszt) a Szkénében
Háttérinterjú Barda Beátával és Szabó Györggyel a Trafó működéséről, kapcsolódó projektekről, a nemzetközi beágyazottságról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés